perjantai 22. lokakuuta 2010

Pari asiaa minusta kokkaajana:


1. Laitan ruokaa, koska rakastan herkuttelua.

2. Innostukseni ruoanlaittoon on alkanut leipomisesta, mutta nykyisin pidän tasapuolisesti kaikenlaisesta kokkailusta. Niinpä blogissakin on kaikenlaisia reseptejä.

3. En ole kovin hyvä noudattamaan ohjeita. En muista, milloin olisin tehnyt jotain täysin ohjeen mukaan. Sovellan yleensä jopa leipomisessa, jossa ei aina ehkä kannattaisi. Blogin toimivuuden vuoksi koetan kuitenkin laittaa resepteihin kunnolliset ohjeet ja ainesten määrät.

4. En osaa tehdä kovin kaunista ruokaa enkä myöskään ole maailman lahjakkain valokuvaaja. Blogin vuoksi joudun tsemppaamaan tässä, jotta ruokani näyttäisivät edes kohtalaisen syötäviltä.

5. En syö punaista lihaa, joten sitä ei yleensä ole resepteissäni. Asun kuitenkin lihansyöjän kanssa, ja monet resepteistäni olen muokannut liharuoista, joten osaan resepteihin löytyy myös lihainen versio.  Ruokani ovat kuitenkin kasvispainotteisia.

6. Pidän ruoka-aiheisista tv-ohjelmista, joten varmastikin tulen mainitsemaan ohjelmia melko usein blogissani. Saan niistä usein ideoita, vaikka soveltavan luonteeni vuoksi harvemmin toteutankaan mitään suoraan ohjelmien reseptien mukaan.

7. Olen elänyt viimeiset kuusi vuotta opiskelijabudjetilla, ja se näkyy myös ruoissani. Suosin yleensä edullisia ruoka-aineita ja käytän hyvin vähän puolivalmisteita.

8. Tykkään tehdä ruoat alusta asti itse. Puolivalmisteiden välttely ei siis johdu vain hinta-asioista. Käytän aika vähän esimerkiksi mausteseoksia, eikä keittiöstä löydy esimerkiksi liemikuutioita. Osittain tämä johtuu siitä, että haluan tietää, mitä ruokiini laitan, osittain epämääräisten lisäaineiden välttelystä. Olen myös huomannut, että aika pienellä määrällä perustarvikkeita saa ruoat kyllä maistumaan, enkä viitsi hankkia mausteseoksia kaappiin vanhentumaan.

Ei kommentteja: