sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Blogi alkuun

Vihdoin! Olen suunnitellut blogin aloittamista useamman vuoden ajan, ja nyt on vihdoin se päivä, jolloin saan kirjoittaa ensimmäisen postauksen. Nyt tämä aloittaminen tuntuu kuitenkin hankalalta: en minä halua mitään perusjuttuja jaaritella, vaan siirtyä suoraan asiaan. Kenties jonkinlainen esittäytyminen on kuitenkin paikallaan.

Olen pian 25-vuotias helsinkiläinen, juuri opintojaan päättävä toimittaja. Minulla on kaksi erityisen rakasta harrastusta: kirjat ja ruoka. Kirjallisuuden parissa olen viettänyt viisi viime vuotta yliopistolla, ruoan suhteen olen itseoppinut – tai vanhempien, mummojen ja telkkarin opettama. Tässä blogissa kirjoitan pääasiassa ruoasta, mutta tarkoituksenani on myös kertoa ainakin niistä kirjoista, toivottavasti myös muista kiinnostavista kulttuurielämyksistä ja matkoista. Tämä ei siis ole pelkästään ruokablogi, vaikka ruoka varmaankin tulee olemaan pääosassa.

Mietin pitkään, mikä olisi sopivin ruoka ensimmäiseen blogikirjoitukseen. Ei minulla kuitenkaan taida olla mitään niin sanottua ”signature dish”-ruokaa, ja muutenkin blogin ideana mielestäni on se, että ajan myötä tänne kertyy suurehko reseptikokoelma, josta voi olla oikeasti iloa lukijoillekin. Niinpä päätin esitellä lähiaikojen parhaan kokemuksen.

Kuuman kesän jälkeen on ollut ihana syödä lämmittäviä syksyisiä ruokia. Keitot ja pataruoat ovat maistuneet. Vanhempien luona käydessäni päädyin sienimetsään, ja mukaan tarttui tatteja. En ole mikään sieniasiantuntija, enkä ollut ennen tehnyt mitään tateista, mutta netin resepteistä yhdistelin tattipastan ohjeen. Älyttömän hyvää, oli jopa poikaystävän tuomio, vaikkei hän edes ole kovin suuri sienten ystävä. Annos on aika iso, ja tatteja paljon, joten vähemmästäkin pasta syntyisi. Valkoviini olisi sopinut soossiin hyvin, mutta näinkin maistui.


Tattipasta
5 dl esikypsennettyjä tatteja silputtuna
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
n. 400g pastaa
suolaa, pippuria, persiljaa, timjamia
1 dl raastettua parmesan-juustoa(pinnalle juustoa)
Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää joukkoon sienet, lämmitä. Kaada sekaan kerma ja lisää mausteet. Kiehauta ja sekoita joukkoon juustoraaste. Öljyä uunivuoka ja kaada pasta sen pohjalle ja sieniseos pastan päälle. Jos ruoka näyttää kovin kuivalta, lisää hieman vettä. Ripottele halutessasi vielä päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.


Ei kommentteja: