Voissa paistetut ahvenet, uudet perunat, avomaan kurkku,
kesäsipuli, ruisleipä ja kermaviilikastike. Paljon perinteisemmäksi ei
kesäruoka mene. Eikä kyllä paljon paremmaksikaan.
Tästä ruoasta en voi ottaa itselleni suurtakaan kunniaa,
sillä herkullisuuden syynä ovat ihan vaan erinomaiset ainekset, joita ei kovin
paljon tarvitse käsitellä. Ahvenet ostin fileinä hallista, joten niiden
tekeminen oli nopeaa ja helppoa. Leikkasin vain fileistä keskeltä ruodot pois
(tunnustele sormilla ja leikkaa kapea lovi niin ruotojen kohdalta), kieräytin
ne jauhoissa ja paistoin voissa.
Suurin haaste taisi olla
kermaviilikastikkeessa, eikä sekään nyt niin suuri haaste ollut, koska
kermaviilikastikkeen teko oli heiniäni jo joskus kymmenvuotiaana. Ja
rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että sen kastikkeen kyllä tosiaan osaa
lapsikin tehdä, ei se niin kummoinen juttu ole.
Kermaviilikastike kalalle, perunoille ja salaatille
1 prk kermaviiliä
2 tl sokeria
ripaus suolaa
½ dl silputtua tilliä
parin sipulin varsi silputtuna
(1 tl sinappia)
(1 valkosipulin kynsi)
Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua kylmässä ainakin
puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti