Töissä riittää tekemistä ihan tavalliseen malliin, ja
ilmojenkin puolesta tuntuu että kevät sen kun jatkuu, vaikka kalenterin mukaan
nyt ollaan jo ihan selkeästi kesän puolella. Onneksi meidän parvekkeella on
kesä jokaisena aurinkoisena päivänä, sillä parvekkeen lasit ja suuntaus länteen
takaavat sen, että lämpöä riittää (hellepäivinä vähän liikaakin, mutta sitä
murhettahan ei ole vielä tänä vuonna ollut).
Parvekkeen kiva puoli on se, että siellä kasvaa minttua.
Mintusta taas saa makua useampaankin herkulliseen juomaan, joita siellä
parvekkeella sitten voi nautiskella. Johan kuulkaas tuntuu kesältä, kun maistaa
mansikkaista kesäjuomaa. Kehittelin reseptin kun kaverit halusivat
alkoholitonta juotavaa, ja itse halusin kuitenkin jotain vähän tavallista
limpparia juhlavampaa. Voisi tähän jotain alkoholiakin tietysti lorauttaa
sekaan, mutta ilmankin maistuu.
Kesäjuoma
1 dl mansikoita (jäiset toimivat hyvin)
1 dl mintun lehtiä
1 sitruuna
1 l sitruunalimonadia (tai vichyä/valkoviiniä/kuohuviiniä –
tai joitain näistä yhdistettynä halutussa suhteessa)
Revi mintunlehdet palasiksi lasien tai kannun pohjalle. Älä
pilko leikkuulaudalla, koska silloin suuri osa mausta jää laudalle. Purista
puolikkaan sitruunan mehu lehtien päälle ja muussaa niitä hiukan esimerkiksi
haarukalla (lehtien pitää hajota hiukan, jotta niistä irtoaa paremmin makua). Lisää
mintun lehtien päälle mansikat ja muussaa niitäkin vähän. Paloittele toinen
sitruunanpuolikas ja lisää laseihin tai kannuun. Kaada päälle limu. Jos
mansikat olivat jäisiä, juoma on valmista nautittavaksi heti, muuten kannattaa
hieman jäähdyttää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti