sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kesä lasissa



Töissä riittää tekemistä ihan tavalliseen malliin, ja ilmojenkin puolesta tuntuu että kevät sen kun jatkuu, vaikka kalenterin mukaan nyt ollaan jo ihan selkeästi kesän puolella. Onneksi meidän parvekkeella on kesä jokaisena aurinkoisena päivänä, sillä parvekkeen lasit ja suuntaus länteen takaavat sen, että lämpöä riittää (hellepäivinä vähän liikaakin, mutta sitä murhettahan ei ole vielä tänä vuonna ollut).

Parvekkeen kiva puoli on se, että siellä kasvaa minttua. Mintusta taas saa makua useampaankin herkulliseen juomaan, joita siellä parvekkeella sitten voi nautiskella. Johan kuulkaas tuntuu kesältä, kun maistaa mansikkaista kesäjuomaa. Kehittelin reseptin kun kaverit halusivat alkoholitonta juotavaa, ja itse halusin kuitenkin jotain vähän tavallista limpparia juhlavampaa. Voisi tähän jotain alkoholiakin tietysti lorauttaa sekaan, mutta ilmankin maistuu.

Kesäjuoma
1 dl mansikoita (jäiset toimivat hyvin)
1 dl mintun lehtiä
1 sitruuna
1 l sitruunalimonadia (tai vichyä/valkoviiniä/kuohuviiniä – tai joitain näistä yhdistettynä halutussa suhteessa)

Revi mintunlehdet palasiksi lasien tai kannun pohjalle. Älä pilko leikkuulaudalla, koska silloin suuri osa mausta jää laudalle. Purista puolikkaan sitruunan mehu lehtien päälle ja muussaa niitä hiukan esimerkiksi haarukalla (lehtien pitää hajota hiukan, jotta niistä irtoaa paremmin makua). Lisää mintun lehtien päälle mansikat ja muussaa niitäkin vähän. Paloittele toinen sitruunanpuolikas ja lisää laseihin tai kannuun. Kaada päälle limu. Jos mansikat olivat jäisiä, juoma on valmista nautittavaksi heti, muuten kannattaa hieman jäähdyttää.

Ei kommentteja: