tiistai 4. tammikuuta 2011

Yksinkertaisen herkullista: sinihomejuusto-viinirypälepasta




Hyvää uutta vuotta! Oma vuoteni on alkanut flunssalla, joka on vienyt täysin äänen. Täällä on siis viime päivät viitottu ja kirjoitettu lähes kaikki sanottava. Puhumattomuus on ollut minulle huomattavan vaikeaa, mutta poikaystävä on nauttinut tilanteesta. Ja onhan meillä ollut ihan hauskoja hetkiä, kun hän on koettanut arvailla, mitä eleeni milloinkin tarkoittavat.

Piristystä sairaspäiviin on tuonut äitini joululahja, Glorian ruoka & viini –lehden tilaus, jonka ensimmäinen numero (joulukuun lehti, siis) saapui viime vuoden viimeisenä päivänä. Kyseisen lehden ohjeet ovat tietysti aika fiinejä, usein monimutkaisia ja kalliita tai vaikeasti saatavia aineita sisältäviä. Ne ovat kuitenkin myös erittäin herkullisilta vaikuttavia (kuvaajat osaavat asiansa) ja useimmista voi tehdä myös hieman yksinkertaisempia, mutta edelleen maistuvia muunnoksia.

Lahjalehdestä löytyikin idea vuoden kolmannen päivän yksinkertaiselle aterialle, joka täydennettynä toimisi hienosti juhlavammankin aterian osana. Monimutkaisinta tässä ruoassa onkin nimi, jonka kirjoittaminen kestää lähes yhtä kauan kuin yksinkertaistetun version tekeminen:

Sinihomejuusto-viinirypälepasta (kahdelle)

100 g sinihomejuustoa
1 rkl voita
1 dl kermaa
timjamia
mustapippuria
(suolaa)
2 dl puolitettuja vihreitä viinirypäleitä
pastaa (meillä spagettia, tagliatelle olisi parempi)

Laita pasta kiehumaan. Sulata voi ja juusto hitaasti kattilassa. Lisää kerma koko ajan sekoittaen. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Suolan tarve riippuu juustosta, mutta kastike saa olla aika suolaista. Valuta kypsästä pastasta vesi ja sekoita pasta ja viinirypäleet kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.

Ei kommentteja: