tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tapas, tapas, tapas – eli herkuttelua Barcelonassa

Tulin toissapäivänä Barcelonaan vajaaksi kahdeksi viikoksi, lomailemaan ja opiskelemaan vähän espanjaa. Ja tietenkin syömään.

Olen ensimmäistä kertaa yksin reissussa, joten ensimmäinen päivä meni hiukan hämmentyneissä tunnelmissa. Alkuillasta törmäsin pieneen elokuvateatteriin, ja päätin mennä katsomaan brittiläisen Kvartetti-elokuvan. Lippuostoksilla yllätyin iloisesti: leffalippuun sisältyi myös olut naapuriravintolassa.

Ja mikä ravintola! Heti kun istuin Bagaudan tiskin ääreen tiesin, etten selviä pelkällä oluella. Maltoin mieleni ja valitsin suosikkini, ylimmässä kuvassa näkyvän leivän sherry-sinappikastikkeella, kylmäsavulohella ja seesaminsiemenillä. Aivan käsittämättömän hyvää. Muita tapaksia on vielä loman aikana ehdottomasti ehdittävä maistelemaan. Hinnasta sanottakoon sen verran, että leipäni maksoi 2,5 euroa. Ei siis mitään superpihistelyä, mutta ei kallistakaan.

Elokuvateatteri puolestaan oli juuri sellainen, josta vanhojen pikkuteattereiden ystävät taatusti innostuvat. Ainakin tällä hetkellä siellä saa katsella leffoja yhden lipun hinnalla vaikka koko päivän, ja toisin kuin monet teatterit Barcelonassa, se näytää elokuvien alkuperaisversioita - ei siis dupattuja. Ei siis mikään huono tapaa viettää aikaa lomalla.

Sekä Cinema Malda että ravintola Bagauda sijaitsevat vanhan kaupungin eli Barri Goticin Carrer del Pillä.

Ei kommentteja: