keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Raparperikeikaus, edelleen ihanaa


Vaikka uusien juttujen kokeileminen on hauskaa, ei sitä aina jaksa. Eikä se kannata, jos on jo superherkku tiedossa. Ja siksipä kiireisen illan paras raparperiherkku on edelleen keikausleivos. Kun se on vaan niin hyvää ja helppoa. Sillä on siis taas herkuteltu, ja voin edelleen suositella. 

Harva herkku syntyy oikeasti 20 minuutissa, mutta tämä syntyy. Ja puolessa tunnissa se on kyllä jo helposti syötykin, ainakin meidän malttamattomien taloudessa.
 
Raparperikeikausleivokset (4 leivosta)

Voitaikinaa (2 levyä)
Raparperia (n. 2 dl pilkottuna)
(2 rkl) voita
(½ dl) sokeria
(½ dl) vettä

Pilko raparperi parin sentin mittaisiksi paloiksi. Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan sokeri ja vesi ja kuumenna. Anna kiehua pari minuuttia, lisää raparperi ja keitä vielä pari minuuttia.
Jaa raparperiseos pienten vuokien pohjalle. Leikkaa voitaikinasta vuokien kokoiset palat ja aseta raparperiseoksen päälle. Pistele taikinaan pari reikää. Paista leivoksia 10-12 minuuttia 225 asteessa. Kumoa leivokset hieman jäähtyneinä lautasille ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja: