Pannacotta on äitini bravuurijälkiruokia. Se toimii aina ja
on helppo tehdä. Pääsiäisenä tuunasimme vanhaa herkkua hiukan, korvasimme osan
maidosta kookosmaidolla ja tarjosimme perinteisten marjojen sijaan lisukkeena
passionhedelmää (inspiraatiosta kiitos keväiselle Kotivinkki-lehdelle).
Koska sekä minä että äitini suhtaudumme liivatteeseen hiukan
epäileväisesti, teemme pannacotat aina hyytelösokerin avulla. Veikkaisin, että
se on helpompaakin. Kookosmaidon käyttäminen ei varsinaisesti vaikuta
pannacotan tekemiseen. Se vain tekee vanukkaasta tavallistakin makeampaa, eli
lisuke saa tosiaan olla vähän kirpeä.
Kookospannacotta passionhedelmällä
1 dl Hyytelösokeri Multia
2 dl kuohukermaa tai maitoa
3 dl kookoskermaa tai -maitoa
(1tl vaniljasokeria)
(1tl vaniljasokeria)
Lisäksi: passionhedelmien hedelmälihaa
Sekoita kerma ja sokerit ja keitä puolisen minuuttia. Kaada
neste jälkiruoka-astioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran.
Annostele passionhedelmien hedelmäliha annosten päälle juuri
ennen tarjoilua – passion imeytyy hiukan pannacotan sekaan, joten ei kannata
laittaa sitä kovasti etukäteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti