sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lempeää ja kirpeää (passionpannacotta kookosmaitoon)




Pannacotta on äitini bravuurijälkiruokia. Se toimii aina ja on helppo tehdä. Pääsiäisenä tuunasimme vanhaa herkkua hiukan, korvasimme osan maidosta kookosmaidolla ja tarjosimme perinteisten marjojen sijaan lisukkeena passionhedelmää (inspiraatiosta kiitos keväiselle Kotivinkki-lehdelle).

Koska sekä minä että äitini suhtaudumme liivatteeseen hiukan epäileväisesti, teemme pannacotat aina hyytelösokerin avulla. Veikkaisin, että se on helpompaakin. Kookosmaidon käyttäminen ei varsinaisesti vaikuta pannacotan tekemiseen. Se vain tekee vanukkaasta tavallistakin makeampaa, eli lisuke saa tosiaan olla vähän kirpeä.


Kookospannacotta passionhedelmällä
1 dl Hyytelösokeri Multia
2 dl kuohukermaa tai maitoa
3 dl kookoskermaa tai -maitoa
(1tl vaniljasokeria)

Lisäksi: passionhedelmien hedelmälihaa
Sekoita kerma ja sokerit ja keitä puolisen minuuttia. Kaada neste jälkiruoka-astioihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran.
Annostele passionhedelmien hedelmäliha annosten päälle juuri ennen tarjoilua – passion imeytyy hiukan pannacotan sekaan, joten ei kannata laittaa sitä kovasti etukäteen.

Ei kommentteja: