maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kesäsyömingit: kampasimpukat fenkolipedillä, kalaa sitruuna-voikastikkeella ja minipavlovatEnnen näitä helteitä, kun vielä kerrostaloasunnossakin jaksoi kunnolla kokkailla, järjestimme kavereiden kesken pienet illanistujaiset. Tarjolle valikoitui ruokia sen perusteella, mitä piti saada pakastimesta tyhjennettyä, mitä löytyi parvekelaatikoista ja mitä juuri sillä hetkellä teki erityisesti mieli. Menu rakentui siis sillä perusteella, että minulla sattui olemaan kampasimpukoita ja raparperia, kaveri halusi ehdottomasti uusia perunoita ja parvekkeen yrtit olivat kasvaneet menestyksekkäästi.

Ilta oli oikein onnistunut, ja ruoat toimivat hyvin kokonaisuutena. Lisäksi koko ateria oli yllättävän helppo tehdä, se tuntui oikeasti syntyvän melkein käden käänteessä. Valmistelut hujahtivat juttelun ohessa rauhalliseen tahtiin reilussa tunnissa, vaikka taukojakin pidettiin ja simpukoiden ja kalojen paistaminen ruokailun ohessa sujui ongelmitta. Kokonaisuutta voi siis suositella, sillä tämä onnistuu vaikkei jaksaisi ihan koko päivää viettää keittiössä.

Kalan ohje löytyy täältä. Minipavlovat teimme tällä ohjeella, mutta paistoimme yhden sijaan neljä pientä kakkua. Raparperihillokkeen ohje löytyi täältä.

Kampasimpukat fenkolin ja kirsikkatomaattien kanssa – alkuruoka neljälle


8 kampasimpukkaa
fenkoli
pieni sipuli
1 dl valkoviiniä
½ kasvisliemikuutiota
rasia kirsikkatomaatteja
pippuria (+suolaa, jos tuntuu tarpeelliselta)
oliiviöljyä paistamiseen

Suikaloi fenkoli ja sipuli. Kuullota niitä pannulla viitisen minuuttia, kunnes ne pehmentyvät. Lisää kasvisliemikuutio ja valkoviini ja anna kypsyä viisi minuuttia matalalla lämmöllä. (Alkuruoan voi hyvin tehdä tähän vaiheeseen etukäteen ja antaa jäähtyä.) Lisää tomaatit ja kypsennä vielä viisi minuuttia.

Kuivaa simpukat talouspaperilla huolellisesti. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita sille öljyä. Paista kampasimpukoita 2-3 molemmilta puolilta. Simpukoiden pinta saa ruskistua kunnolla. Ripottele simpukoille suolaa ja tarjoile ne kasvisten kanssa.

Alkuperäinen, hieman erilainen resepti täällä.Ei kommentteja: