tiistai 22. heinäkuuta 2014

Syömässä Tallinnassa: Kohvik SesoonKäväisimme miehen kanssa päivämatkalla Tallinnassa ja ajattelin, että olisi nyt kerrankin kiva löytää sieltä kiva ruokapaikka. Kaikki tutut olivat puhuneet sellaisista – halvoista, kekseliäistä paikoista, joita pitäisi Suomeenkin saada – mutta itse on ollut koskaan osunut sellaisiin. No, Glorian ruoka ja viini –lehti suositteli sopivasti Kalamajan alueen ravintoloita, joten suuntasimme Kohvik Sesooniin. Se kannatti.

Ensin pari sanaa ravintolan löytämisestä. Kalamaja on kuulemma uusi trendialue, mutta ei sitä kyllä välttämättä mitenkään huomaa. Ei siis kannata huolestua, jos tuntuu että alue on sellaista, ettei sieltä millään löydy hyvää ruokapaikkaa. Ja itse ravintolakin on piilossa, sillä sinne kuljetaan talon sisäpihan kautta. Kadun varressa on kuitenkin kyltti, joten reippaasti vain parkkipaikalle kävelemään. Kohvik Sesoon on auki viikon jokaisena päivänä, joten ei kannata huolestua, vaikka vaikuttaisi hiljaiselta, sillä ravintolan huomaa vasta ihan viime metreillä.
 

Sesoonin lista antaa aika hyvän kuvan siitä, millaisesta ravintolasta on kyse. Ei mitään hienostelua, mutta kuitenkin huolella mietittyjä kokonaisuuksia ja modernia tyyliä. Kala-, lihja- ja kasvisvaihtoehtoja on jokaista kerrallaan kolme ja lisäksi listalta löytyy myös voileipiä, naposteltavaa ja salaatteja, joten valinnanvaraa on ihan mukavasti.
 

Otimme yhteiseksi alkupalaksi aivan ihania marinoituja katkarapuja seesaminsiemenillä ja chili-valkosipulikastikkeella, kurkkua ja riisileipää. Alkupala oli iso, joten jaetusta annoksesta riitti hyvin kahdelle, mutta lautanen tuli kyllä melkein nuoltua, sen verran hyvältä maistui. Pääruoaksi söin ruijanpallasta ja peruna-hernemuussia valkoviinikastikkeella, seuralainen valitsi lampaan jauhelialla täytetyt paprikat. Omassa annoksessani muussi oli erinomaista, ja kalakin hyvää, mutta kastike ei mienkään ihmeellistä. Mies taas tykkäsi erityisesti punaviinikastikkeestaan, mutta kehui kyllä annosta muutenkin. Jälkiruokina söimme cremé bruleeta raparperikastikkeella sekä miniblinejä jäätelöllä ja mansikoilla. Ei valittamista.
 

Jos Tallinnan vanhan kaupungin hinnat ovat jo kiivenneet lähes Suomen tasolle, Sesoonissa voi tuntea itsensä hetken aikaa varakkaaksi. Meidän ateriamme maksoi 35 euroa, mikä sisälsi jaetun alkuruoan, pääruoat, jälkiruoat, puolen litran viinikarahvin ja yhden kahvin. Vatsa tuli niin täyteen, etten jaksanut päivän aikana mennä enää edes leivokselle.
 

Sesoon toi minulle ilahduttavalla tavalla mieleen Barcelonan. Sinne en tänä kesänä ehdi, mutta onneksi Tallinnasta löytyi ravintola, jossa sai syödä hyvää ruokaa ja juoda viiniä auringossa maksamatta itseään kipeäksi.

Ei kommentteja: