Hyvä barbeque-kastike on vaan ihan vastustamatonta. Sen
takia on pakko saada ruokaa, jota ei oikeastaan haluaisi syödä, rasvattua,
grillattua, ranskalaisia ja aika usein jotain lihaakin. Ihan vaan että saa
syödä sitä kastiketta.
Myönnettäköön: tykkään aivan älyttömästi McDonald´sin
barbeque-dipistä, ja kun sitä ei väliaikaisesti saanut Suomesta, sain jopa
kerran Ranskassa säälittävän ”Olen niin onnellinen”-hetken ”Klassikkodipit ovat
taas täällä”-mainoksen ansiosta. Suomessakin syön Mäkkärissä juuri sen
dippikastikkeen takia. Ja unohdan hetkeksi kaikki lisäaineet, rasvat ja muut
ällöttävyydet. Koska se kastike vaan on niin hyvää.
Viimekesäisellä jenkkien matkalla yksi mahtavimmista
ruokahetkistä oli se, kun koko päivän ajettuamme päädyimme grilliruokapaikkaan
ja sieltä sai ottaa leipien ja (bataatti)ranskalaisten seuraksi neljää
erilaista barbeque-kastiketta. Kaikki olivat hyviä, ja niiden maistelu teki
todellakin onnelliseksi.
Kun kysyin poikaystävältä, mitä hän haluaisi
synttäripäivänään syödä, oli vastaus pihvi, ranskalaiset ja barbeque-kastike.
Toimeen siis, tällä kertaa kokeilin Jamie Oliverin reseptiä (kirjasta 15
minuutin ateriat), eräänlaista pikakastiketta. Jamien reseptissä kastiketta ei
oikeasti edes keitetä, mutta minä tapojeni mukaan hiukan muokkasin aineita ja
kiehautinkin kastiketta vähän. Vaihdoin hunajan tilalle siirapin, tabaskon
tilalle laitoin vain chiliä ja lisäksi lisäsin hiukan sinappia. Omenamehua käytin
hiukan enemmän kuin ohjeessa käskettiin, ihan siksikin että kiehauttaessa
kastikkeesta häviää nestettä, enkä halunnut siitä liian paksua.
Kastikkeesta tuli hiukan liian hapanta, mutta muuten hyvää.
Ensi kerralla siis hiukan vähemmän worchester-kastiketta ja kenties hiukan
enemmän sinappia ja sokeria.
Bbq-kastike Jamien Oliverin ohjetta mukaillen
2 valkosipulinkynttä
1 rkl worchesterkastiketta
4 kukkuraista rkl ketsuppia
2 rkl hp-kastiketta
1 rkl siirappia
1 rkl soijakastiketta (jos kastike on hyvin suolaista, vähän
vähemmän)
chiliä
5 rkl omenamehua
½ tl sinappia
Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja
keitä viitisen minuuttia, niin että kastike hiukan paksuuntuu. Maista, kaipaako
kastike lisää makeutta tai suolaa ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti