perjantai 29. heinäkuuta 2011

Vadelmakuppikakut - vai kuorrutetut muffinssit? Vai muffinit? Vai cupcaket?



Olin juhannuksen jälkeen töissä pari viikkoa pomona, kun lähes työkaverit olivat lomalla. Päätin olla hyvä esimies ja toin alaisilleni (huimat kaksi kappaletta) työpäivän piristykseksi leivoksia, joita olin halunnut kokeilla jo pitkään.

Täytyy sanoa, että nämä näyttivät keittokirjan kuvassa hieman herkullisemmilta kuin minun tekeminäni. Syynä tähän saattoi olla käyttämieni pakastevadelmien vetisyys. Päällysteestä tuli kovin valuvaa eikä kovin kaunistakaan. Ensi kerralla taidan laittaa siihen reilusti vähemmän vadelmia ja pohtia tomusokerin ja tuorejuuston suhteen uudestaan. Itse leivososio sen sijaan oli mahtavaa, ja taidankin tehdä jatkossa tällä reseptillä muffinsseja.

Haluan tässä samalla ilmaista pysyvän ärtymykseni tähän muffinssi-muffini-kuppikakku-cupcake-nimisekavuuteen. Minulle ne ovat muffinsseja, ja kuppikakut kuorrutettuja muffinsseja. Reseptini on kuitenkin Pala kakkua - ja paljon muuta -kirjasta, josta nämä vadelmaiset herkut löytyvät kuppikakkujen nimellä.

Vademakuppikakut (16 kpl)

3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 dl vadelmia

Kuorrute
3 dl tomusokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl vadelmia

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, sekoita siihen maito ja lisää neste munavaahtoon. Kääntele jauhot, leivinjauhe ja suola varovasti taikinaan. Lisää taikinaan sitruunan mehu ja kuori. Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Täytä muffinssivuoaista 2/3 ja paista muffinsseja noin 175 asteessa 15 minuuttia.
Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto. Lisää vadelmat varovasti sekoittaen ja levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle.

Ei kommentteja: