sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Sunday Morning ja juustoskonssit

Myönnän heti alkuun: teksti sisältää pientä oman elämäni, tai ainakin tämän aamun hehkutusta, joka saattaa ärsyttää herkempiä lukijoita.

En tiedä moniakaan mukavampia asioita, kuin rauhallinen, pitkä aamiainen, joka sisältää hyvää kahvia, jotain tuoretta leipää tai leivonnaista ja sanomalehden. Tämän aamun resepti oli juustoskonssit, Löfbergs Lilan luomukahvi ja Hesari. Ja kaiken kruunasi The Velvet Undergroundin kappale Sunday Morning. Koska useimmille Sunday Morning on varmaankin tuntematon mahtavuus, kehotan kuuntelemaan (youtubestahan sekin löytyy). Myös skonseja kannattaa kokeilla, ovat niin helppoja, että aamullakin jaksaa tehdä, ja sopivat hyvin aamiaispöytään*. Löfbergin luomukahvi on ollut meillä kokeilussa tämän viikon, ja on kyllä sekin erinomaista, vaikkakin aika hinnakasta. Ei siis taida jäädä pysyvään käyttöön, mutta voihan sitä aina silloin tällöin törsätä.

Juustoskonssit:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpylä- tai grahamjauhoja (itse korvasin osan neljän viljan hiutaleilla)
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
2 dl maitoa tai vettä
½ dl sulatettua voita tai öljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää juusto, maito ja rasva ja sekoita nopeasti, älä vatkaa tai vaivaa. Painele pieniksi leiviksi pellille ja pistele haarukalla. Itse sain taikinasta aikaiseksi viisi leipää. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

*Ja jos nyt joku on sitä mieltä, ettei mitenkään voi aamulla jaksaa leipoa yhtään mitään, voin ehdottaa, että sekoitat kuivat aineet ja raastat juuston jo edellisenä iltana. Itse satun olemaan siinä määrin aamuihminen (ainakin yleensä), että tykkään kovasti tehdä jotain erityistä aamiaiseksi, kunhan resepti ei ole aivan kamalan vaikea, eikä ole kiire mihinkään.

Ei kommentteja: