keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Iltaherkkuja

Aloitin reilu kuukausi sitten työt (tai virallisesti harjoittelun), ja ruokailutavatkin ovat taas saaneet muuttua. Töissä syön vaihtelevasti joko opiskelijaravintolan pöperöitä tai eväitä, ja illalla pitäisi aina saada jotain pientä syötävää.

Viimeaikojen parhaita iltapaloja ovat ehdottomasti olleet suolaiset piirakat, joista saa kätevästi myös seuraavan työpäivän eväät. Tänään yhdistelin eri reseptejä ja sovelsin omasta päästäni sipuli-paprikapiirakan, pari viikkoa sitten tein luottoherkkuani tomaatti-mozzarellapiirasta.



Sipulipiiras on vielä uunissa, joten siitä enemmän kunhan olen maistanut, onko se ollenkaan postaamisen arvoinen. Tomaattipiirasta sen sijaan voi hyvin suositella. Reseptistä pitäisi tulla pellillinen, mutta itse teen yleensä piirakan vuokaan, jolloin riittää puolikas annos munamaitoa. Oma ohjeeni on täytteissä aika epämääräinen, mutta tomaattien ja juuston määrä on tietysti makuasia. Pellillä tehty piirakka toimii kuitenkin hyvin vaikka juhlatarjottavana, jos täytteitä on aika ohut kerros, sillä silloin siitä voi hyvin leikata paloja, jotka pysyvät kasassa.

Tomaatti-mozzarellapiiras

Pohja
250 g rasvaa
2 dl (ruis)jauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1tl leivinjauhetta
6 rkl vettä

Täytteet
sinappia
mannaryynejä
tomaattisiivuja
silputtua aurinkokuivattua tomaattia
basilikaa
mozzarellaa

Munamaito
4 dl kermaa
6 munaa
mustapippuria, suolaa
1-4 valkosipulinkynttä hienonnettuina

Nypi pohjan ainekset yhteen ja painele taikina pellille. Levitä pohjalle aivan ohuelti sinappia. Ripottele päälle hieman mannaryynejä (joiden tarkoitus on siis imeä kosteutta, eli mitään peittävää kerrosta ei tarvita). Levitä muut täytteet pohjan päälle. Sekoita munamaito ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja: