maanantai 2. toukokuuta 2016

Pikapasta jämäaineksista


Voi herran jestas miten hyvää voi olla alle vartissa valmistuva pasta jämäaineksista! Kaapista löytyi vähän anjoviksia, pilkottua sipulia, smetanaa ja parmesaania. Ne piti saada jotenkin tuhottua, ja pastahan niistä syntyi, juuri sopiva illan suolaisennälkään. Luulen, että jatkossa tämä ei ole vain jämäruokaa, vaan ostan näitä aineksia ihan varta vasten tehdäkseni pastaa.

Anjovispasta

n. 50 g anjovisfileitä (eli suunnilleeen puolikas purkki)
1 dl silputtua sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl smetanaa
n. 1 dl parmesan-raastetta
spagettia

Laita spagetti kiehumaan.  Lämmitä öljy pannulla ja laita anjovikset ja sipulit kypsymään, sekoittele välillä. Kun sipuli on lähes kypsää, lisää valkosipuli. Lisää pannulle lähes kypsä spagetti, smetana, parmesaani ja hiukan pastan keitinvettä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja: