tiistai 7. kesäkuuta 2016

Meksikolaisherkku: chilaquiles


Viimeaikoina olen ollut kovin innostunut meksikolaisesta ruoasta - taas vauhteeksi. Yksi toukokuun kokeiluista oli chilaquiles. Siinä tortillasipsejä uitetaan mausteliemessä ja niiden kanssa syödään niitä perinteisiä meksikolaisia herkkuja, eli sipulia, tomaattia ja korianteria. Kuulostaako oudolta? No todellakin, mutta oli silti tosi hyvää.

Yksinkertaisuudessaan herkku valmistetaan niin, että kiehautetaan maustelimei, johon tortillasipsit laitetaan hetkeksi kypsymään ja pehmittymään. Sitten lautaselle mätetään loput tilpehöörit. Meidän versiossamme herkun lisukkeena oli vielä paistettua kanaa, mutta sen sijaan voisi hyvin paistaa vaikka paprikaa ja maissia tai papuja. Alkuperäinen resepti oli Food & Winen nettisivuilta, tässä se mitä tein:

Chilaques kanalla (3-4 annosta)
 
3 rkl paprikajauhetta
2 rkl chilijauhetta 
1 tl cayennepippuria
1/2 juustokuminaa
1 tl sokeria
3 rkl öljyä

3 rkl vehnäjauhoja
3 valkosipulinkynttä
7 dl kana-/kasvislientä
n. 3 dl tortillasipsejä syöjää kohden
100 g fetajuustoa
2 rkl hapankermaa syöjää kohden
sipuli ohuina siivuina
silputtua korianteria
kanafileitä (tai kasvissyöjälle vaikkapa paprikaa ja papuja)

Paista kana, mausta suolalla ja pippurilla, ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Valmista liemi, jossa kypsennät sipsit. Kuumennä öljy pannussa ja lisää siihen mausteet. Anna kypsyä hetki, lisää jauhot ja valkosipuli. Lisää kanalientä vähän kerrallaan, sekoita tasaiseksi. Anna liemen keittyä kasaan niin, että se paksuneen hiukan. Laita sipsit liemeen ja kypsennä pari minuuttia. Sipsien pitää pehmetä, mutta ne eivät saa mennä mössöksi.

Annostele sipsejä lautasille, lisää päälle kana. Murustele päälle fetaa ja ripottele jokaiseen annokseen lisäksi sipulia, korianteria ja hapankermaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja: