tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kevätpiiraat, eli nopeat parsapiiraat



Vihreää parsaa pitää valmistaa joka kevät ihan jo senkin takia, että se on niin suunnattoman kaunista. Ostin parsanipun viikonloppuna ceacar-salaattia täydentämään (toimi muuten hyvin!), mutta koska salaattiin riitti puolikas nippu, piti lopuille keksiä jotain käyttöä. Kun jääkaapista löytyi myös parmesaania, päätin kokeilla keväisiä piirakoita. Voitaikinaa, suolaista parmesaania ja raikasta parsaa. Vähän goudanjämiä siihen vielä, ja iltapala oli valmis. Maistui!

Tässä resepti niillä määrillä, joilla minä tein piiraat, mutta parsaa voi kyllä jokaiseen piiraaseen laittaa yhden varren enemmänkin ja juustoksi kelvannee mikä vain kohtalaisen suolainen juusto. Ilman juustoakin varmaan pärjäisi, jos haluaisi piiraista vegaanisia, kunhan vain maustaisi piirakkaa ainakin suolalla ja vaikka pippurilla.

Nopeat parsapiiraat

4 lehtitaikinalevyä
10 tankoa vihreää parsaa
5 rkl isoiksi paloiksi murennettua parmesania
4 rkl goudaraastetta

Katkaise parsatangoista puumainen alaosa pois ja kuori parsat. Leikkaa parsat pituussuunnassa puoliksi. Kauli jokaista taikinalevyä hiukan. Aseta jokaiselle levylle viisi parsatangon puolikasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piiraita 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, eli kunnes taikina on hiukan ruskistunut reunoilta ja juustokin saanut väriä paikoitellen.

Ei kommentteja: