sunnuntai 31. elokuuta 2014

Maistuu kuin mummolassa: kaneliässät


En tykkää kaupan kekseistä, mutta kotitekoisia pikkuleipiä rakastan. Tosi harvoin niitä silti tulee leivottua, taidan jotenkin unohtaa, kuinka hyviä pikkuleivät ovat. Muutenkin ne ovat erinomaisia leivonnaisia: yleensä helppoja tehdä ja säilyvätkin hyvin.

Tein kaneliässiä kesällä äidin kanssa, ja sen jälkeen olisin halunnut tehdä niitä heti uudestaan. Sitten alkoivat kuitenkin helteet, enkä halunnut paistaa asunnossani yhtään mitään. Sitten tuli ravintolapäivä, joka vei hetkeksi kaiken kokkaustarpeen ja enemmänkin. Viime viikolla pääsin lopulta leipomaan. Ja voi herran jestas ne ovat hyviä!

Onneksi pikkuleipiä syntyy kerralla paljon, joten vähän on edelleen jäljellä. Oi onnea.

Kaneliässät

200 g voita/margariinia
1 ½  sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kanelia ja sokeria sekoituksena

Sekoita voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita kaikki hyvin sekaisin. Jos taikina on kovin pehmeää, se kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin.
Pyöritä taikinasta noin kymmensenttisiä, sentin paksuisia pötkylöitä, kieritä niitä kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile pellille ässiksi.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia, niin että ässät ihan aavistuksen ruskistuvat reunoilta.

Ei kommentteja: