lauantai 28. syyskuuta 2013

Sandro, kaupungin paras brunssi?

Tutustuin Sandron ruokaan Flow-festareilla ja tykästyin. Festareiden jälkeen kaverit kehuivat, että ravintolassa on hyvät drinksut ja brunssiakin kutsuttiin jopa kaupungin parhaaksi. Kun itse olin kaipaillut jotain Lähi-idän tai Pohjois-Afrikan ruokaa tarjoavaa ravintolaa Helsinkiin, piti Sandroa tietenkin päästä testaamaan. Päädyimme lauantaibrunssille, joka on kokonaan kasvisruokaa. Sunnuntaina tarjolla olisi lihaakin.

22,90 maksava brunssi ei ole enää mikään halpa, vaikka hintaan sisältyikin yllättäen skumppalasillinen. Siihen nähden valikoima ei ollut mitenkään superlaaja, etenkin kun ruoissa oli paljon samankaltaisia: oli pariakin erilaista coucousia ja kvinoaa, porkkanoita pariin tapaan ja monenlaisia oliiveja. Minua se ei varsinaisesti häirinnyt, en edes maistanut kaikkia lämpimiä ruokia ja croissantitkin jätin täysin tapojeni vastaisesti kokonaan väliin, koska ahmin oliivileipää hummuksella ja munakoisotahnalla.
 

Kuten sanottu, Sandron tarjoama ruoka sattuu olemaan sellaista, josta minä en oikein saa kyllikseni. Siksi brunssi kelpasi minulle erinomaisesti. On silti myönnettävä, että koko seurueeni ei ollut mitenkään varauksettoman ihastunut. Varmasti moni kaipaa lihaa, ja esimerkiksi seurueemme jäsen, joka ei pidä oliiveista, joutui tyytymään meitä muita selvästi rajoitetumpaan salaattivalikoimaan. Hintakin tuntui sellaiselta, ettei ihan mikä vaan kelpaa.
 

Sandron brunssia kannattaa harkita, jos Pohjois-Afrikan maut houkuttelevat. Siksi se olikin kivaa vaihtelua muille brunsseille. Sekin on laskettava plussaksi, että vaikka ruokalajeja oli vähemmän kuin joillain muilla Helsingin brunsseilla, ainakaan mikään minun maistamistani ei ollut ihan huti. Kastikkeilla, siemenillä, taateleilla ja sultanarusinoilla salaateistakin sai tuunattua monipuolisempia ja makuihin vaihtelua. Mehut olivat kunnon kamaa, smoothie hyvää ja jälkiruokakin ok.
 

En nyt aivan varauksetta alkaisi Sandron brunssia hehkuttaisi, mutta voisin kyllä mennä sinne uudestaankin. Ja ne drinksut, sekä ylipäätään ravintolan muu tarjonta on kyllä testattava.

Ei kommentteja: