Matkakuume iski taas. Haluan vuorotellen Barcelonaan,
Lontooseen ja New Yorkiin, unelmoin Meksikosta ja katselen kaihoten kuvia tuttujen
Aasian kiertomatkoilta. Ehkä eniten kaipaan nyt kuitenkin paikkoihin, joissa
olen jo käynyt. Tutuista paikoista kaipaa monenlaisia juttuja: niitä, jotka on
jo todennut hyviksi, ja niitä, joiden tietää olevan siellä, mutta joihin ei
vielä ole ehtinyt tutustua.
Yksi juttu, jota olen lähiaikoina kovasti
kaipaillut, on Maoz ja ihanat falafelit. Maoz on periaatteessa yksi
pikaruokaketju muiden joukossa, ei mitään ihmeellistä. Se on kuitenkin oma
suosikkini, jonka etsin matkoillani aina kun mahdollista. Olen bongannut sen
Barcelonassa, Madridissa, Lontoossa ja New Yorkissa ja erityisesti Barcelonan
matkoilla Maozilla on aina oma osansa.
Koska lähimpään Maoziin on aika pitkä matka, olen koettanut (vaihtelevalla
menestyksellä) tehdä jotain vastaavaa kotona. Tänään onnistuin parhaiten. Iso
Ahkera auttoi kovasti. Sen ansiosta falafelien massasta tuli juuri sopiva. Ja
Glorian ruoka ja viini –lehden uusin numero auttoi vihdoin tajuamaan, mitä siinä
ihanassa, supertulisessa yrttikastikkeessa oikein on. Paitsi että omastani ei
kylläkään tullut supertulista, kun olin turhan varovainen chilin kanssa. Maista siis kastiketta tekovaiheessa ja
arvioi, kuinka tulista haluat. Viilasin taas reseptiä hiukan, joten tässä oma
versioni.
Yrttikastike falafeleille
nippu lehtipersiljaa
nippu korianteria
1-2 punaista chilipalkoa
¼ paprikaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
suolaa
n. ½ dl oliiviöljyä
Jauha tasaiseksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
Ja koska tänään oli päivä, jolloin kaikki jostain syystä
onnistui, sain viimein myös falafelit onnistumaan ja pitaleivät kohoamaan juuri
oikeanlaisiksi. Falafeleistä suuri kiitos kuuluu apurilleni IsoAhkeralle. Kyllä
se taas olikin ahkera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti