lauantai 16. helmikuuta 2013

Simpukoita!




Ja taas koitti tammikuu ja sinisimpukoiden aika. Vuosi sitten testasin ensimmäistä kertaa simpukoita perinteisen valkoviiniliemen kanssa, joten nyt halusin opetella jotain uutta. Jamie Oliverin 15 minuutin ateriat –kirjan reseptin marokkolaiset maut kuulostivat lupaavilta. Tässä reseptissä ei tarvitse olla turhan tarkka, itsekin lisäsin liemeen lorauksen valkoviiniä, koska se nyt vaan sattui tuntumaan hyvältä idealta. Alla oleva resepti on mukaelmani Jamie Oliverin reseptistä. Lisukkeena söimme dijon-sinapilla maustettua majoneesia, joka sopii simpukoiden kanssa aivan tajuttoman hyvin, mutta ei se nyt tietnkään tällaisten mausteisten simpukoiden kanssa mitenkään pakollinen juttu on. Hyvä viini, siideri tai olut sen sijaan on ainakin minun mielestäni aivan pakollinen lisuke.


Sinisimpukat marokkolaisittain

500 g sinisimpukoita (pestyinä ja puhdistettuina)
3 valkosipulinkynttä
1 tlk paseerattua tomaattia
2 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria
chiliä
korianteria
hyppysellinen sahramia
n. 1 dl valkoviiniä

Keitä paseerattua tomaattia ja mausteita esimerkiksi wokkipannussa viitisen minuuttia. Lisää sinisimpukat, sitruunamehu ja valkoviini, sekoita niin, että kaikki simpukat saavat makua liemestä ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Tarjoile leivän ja esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja: