Ja taas koitti tammikuu ja sinisimpukoiden aika. Vuosi
sitten testasin ensimmäistä kertaa simpukoita perinteisen valkoviiniliemen
kanssa, joten nyt halusin opetella jotain uutta. Jamie Oliverin 15 minuutin
ateriat –kirjan reseptin marokkolaiset maut kuulostivat lupaavilta. Tässä
reseptissä ei tarvitse olla turhan tarkka, itsekin lisäsin liemeen lorauksen
valkoviiniä, koska se nyt vaan sattui tuntumaan hyvältä idealta. Alla oleva
resepti on mukaelmani Jamie Oliverin reseptistä. Lisukkeena söimme dijon-sinapilla maustettua majoneesia, joka sopii simpukoiden kanssa aivan tajuttoman hyvin, mutta ei se nyt tietnkään tällaisten mausteisten simpukoiden kanssa mitenkään pakollinen juttu on. Hyvä viini, siideri tai olut sen sijaan on ainakin minun mielestäni aivan pakollinen lisuke.
Sinisimpukat marokkolaisittain
500 g sinisimpukoita (pestyinä ja puhdistettuina)
3 valkosipulinkynttä
1 tlk paseerattua tomaattia
2 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria
chiliä
korianteria
hyppysellinen sahramia
n. 1 dl valkoviiniä
Keitä paseerattua tomaattia ja mausteita esimerkiksi
wokkipannussa viitisen minuuttia. Lisää sinisimpukat, sitruunamehu ja
valkoviini, sekoita niin, että kaikki simpukat saavat makua liemestä ja anna kypsyä
viitisen minuuttia. Tarjoile leivän ja esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti