Syksyn paras uusi ruokakokeiluni on ehdottomasti salaatti
paahdetusta kurpitsasta. Siitä tuli ruokaisaa ja hyvää, ja tekeminenkin oli
helppoa. Kurpitsa on ollut minulle ihan vieras ruoka-aine, mutta veikkaanpa,
että alan nyt käyttää sitä enemmänkin. Se ongelma kurpitsassa tosin on, että se
on sen verran valtava, etten oikein keksi kovin monia ruokia, johon kokonaisen
kasviksen saisi tungettua.
Salaatti paahdetusta kurpitsasta
Myskikurpitsa (maustamiseen oliiviöljyä, timjamia,
chilimaustetta ja paprikajauhetta)
Vihreitä papuja
Sinihomejuustoa
Pinaattia
Lisäksi, halutessasi: tuoreita herkkusieniä, punajuuria
kastike:
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
Kuori ja pilko kurpitsa ja poista siitä siemenet. Pilko
kurpitsa salaattiin sopiviksi paloiksi. Jos haluat salaattiin myös punajuuria,
pese ne ja pilko suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kuin kurpitsat. Laita
kurpitsapalat (ja punajuuret) uunipellille ja hiero niihin öljyä ja mausteita.
Paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Mikäli haluat salaattiin
herkkusieniä, lisää ne puolitettuna mukaan uuniin noin kymmenen minuutin
paiston jälkeen. Jos teet myös punajuuria, rapsuta niistä paistamisen jälkeen
kuori pois.
Kiehauta vihreät pavut nopeasti, niille riittää pari
minuuttia. Murustele homejuusto. Kokoa salaatin ainekset kulhoon. Sekoita
kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti