lauantai 13. lokakuuta 2012

Kiinalainen sai Nobelin, hui kauhistus?

Odotin taas kerran aika innoissani kirjallisuuden Nobelin jakoa. Katselin palkinnon saajiksi veikkailtujen kirjoja kirjastossa pohtien, pitäisiköhän noita lainata jo nyt, ennen kuin varausjono kasvaa käsittämättömän pitkäksi. Elättelin toivoa, että joku suosikkini saisi palkinnon.

No, eipä tarvitse pelätä jonoja, eikä saanut. En nyt voi edes esittää, että tietäisin palkitusta Mo Yanista yhtään mitään, saati että olisin edes selaillut hänen kirjojaan. Onhan se vähän ärsyttävää.


Mutta silti, jotain rajaa: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/285192_10151119998118598_1158768313_n.jpg

Kyllä, toivon edelleen, että ehkä sitten vaikka ensi sen Nobelin saisi Margaret Atwood tai Joyce Carol Oates. Kyllä, vastaan edelleen, että sen Nobelin sai tänä vuonna "joku kiinalainen", sillä enpä minä tuosta Mo Yanista mitään tiedä - enkä varmaan tiedäkään ainakaan ennen kuin hänen kirjoistaan joku suomennetaan. Mutta toimittajan tehtävä on ottaa selvää ja mielestäni myös olla sen verran järkevä, ettei vedä tähän keskusteluun Sofi Oksasta. Ihan oikeasti nyt, jotain rajaa.

Ei kommentteja: