tiistai 23. lokakuuta 2012

Ihmiskoe: muotipasta ja osaako nörtti tehdä sen




Hesari sen kertoi, että avokadopasta on nyt bloggaajien suosiossa. Kuulemma sitä tekevät kaikki ja se on aivan uskomattoman hyvää. Eihän sellaista voi olla kokeilematta.

Ohje vaikutti helpolta, joten päätimme että tämä on hyvä tilaisuus pienelle ihmiskokeelle. Päätimme testata, selviääkö nörtti lehden ohjeilla muotipastan teosta.

Hiukan ohjeistusta se vaati: basilikan ja lehtipersiljan tunnistaminen parvekkeen yrttien joukosta ei onnistunut ilman pientä ohjeistusta, ja työjärjestyksessäkin neuvoin. Muutenhan trendiruoka onkin tajuttoman helppo (kunhan kaupasta löytyy pecorino ja avokadot ovat kypsiä).

Sitten tärkein osuus, eli maistelu. Ensin huomasimme, että yksinkertaisessa ruoassa pienten juttujen kanssa on oltava tarkkana, esimerkiksi liika chili ja valkosipuli jyräävät helposti koko ruoan, ja jos ainekset sekoittaa huonosti, saa lautaselleen helposti pelkkää pastaa juuston jäädessä klöntiksi yhteen kohtaan.

Mutta oliko se hyvää? No jaa. Eihän se pahaakaan ollut, mutta ei kyllä mitenkään käsittämättömän herkullista, vaan juurikin sellaista, miltä kuvittelisin avokadon, juuston ja pastan maistuvankin.

Ei tästä siis mitään vakioruokaa tullut, mutta voisin minä sitä uudestaankin syödä, erityisesti jos sekaan heittäisi vaikkapa puolitettuja kirsikkatomaatteja tai puolikuivattuja tomaatteja.

Resepti täällä.

Ei kommentteja: