lauantai 19. toukokuuta 2012

Klassikkojen klassikko: mustikkapiiras


On herkkuja, joihin ei koskaan kyllästy. Yksi niistä on mustikkapiirakka. Se on helppo tehdä ja toimii aina. Ja aika edullinenkin se on, kun perheestä sattuu löytymään ihmisiä, jotka välttämättä haluavat viettää tuntikaupalla aikaa marjametsässä, eivätkä saa enää tungettua saaliitaan omiin pakastimiinsa. En valita tällaisesta ilmiöstä.

Marjapiirakoiden ongelma on mielestäni usein se, että niiden pohja on pelkkä pakollinen paha herkullisen täytteen ohessa. Siltä ongelmalta pelastaa pohjaan laitettava vaniljajogurtti. Nam. Resepti on äidiltäni, eli kiitos kuuluu hänelle.Ja mainittakoon, että lähipiiriini kyllä kuuluu monia, joiden mielestä mustikkapiirakka on ehdottomasti parhainta kun sen tekee pullataikinaan. Ei, kyllä tämä pohja on paljon parempi.

Äitin mustikkapiirakka

1 dl sulatettua voita/margariinia
3 dl jauhoja
 1 tl leivinjauhetta
6 rkl sokeria
1 ½ dl vaniljajogurttia (tai maustamatonta + 1 tl vaniljasokeria)
½ tl ruokasoodaa

½ l mustikoita
¾ dl sokeria
2 rkl jauhoja

Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja levitä ne piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoihin sokeri ja jauhot ja kaada marjat pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja kohoaa aika pajon ja voi nousta joistain kohdista pintaan – siitä ei siis kannata pelästyä.

2 kommenttia:

PIUZA kirjoitti...

Pekaanipiirakan saattelemana tulin tänne, mutta kyllä tätäkin kannattanee kokeilla!

t.Paula

Jenni kirjoitti...

Joo, tämä on aika takuuvarma resepti, eli suosittelen lämpimästi! Käytän itse tuota samaa pohjaa muihinkin piirakoihin.