lauantai 20. elokuuta 2011

Chiliä säilöön


Tällä viikolla on täytynyt pitää näppinsä kurissa, sillä lähes jokapäiväisen pilkkomisen jäljiltä sormet tuntuvat olevan jatkuvasti chilissä – eikä niitä siis kannata laittaa ainakaan silmien lähelle. Nyt jääkaapissa on kuitenkin kolme putelia tulisia säilykkeitä, ja käyttämättä toistaiseksi enää yksi punainen chili. Toistaiseksi sen takia, että pensaassa näyttää olevan taas uusia tulossa. Ei ehkä aivan samaan malliin kuin viime vuonna, mutta runsaasti kuitenkin.


Valmistin viikon aikana chili-valkosipulitahnaa, chilimaustettua sipulia ja paprikaa etikkaliemessä (eli jonkinlaista paprikasalaattia) ja paholaisenhilloa. Tahna on vielä kokeilematta, joten laitan sen reseptin vasta kun tiedän onko se toimiva, mutta paprikasalaattia ja paholaisenhilloa on jo kokeiltu. Eilen käytin paprikasalaattia salsassa ja tänään höystin halloumisalaatin paholaisenhillolla. Suosittelen!


Salaatissa oli paistettua paprikaa, munakoisoa ja halloumia, sekä rucolaa, tomaattia, basilikaa ja ruohosipulia. Kastikkeena käytin paholaisenhillon lisäksi sitruunamehua ja balsamicoa. Paholaisenhillon makeus toimi erinomaisesti halloumin suolaisuuden ja munakoison täyteläisen maun kanssa.

Tein paholaisenhillon vähän eri tavalla kuin viime vuonna. Laitoin tomaattimurskan sijaan vain pari kirsikkatomaattia (eli tomaattia tuli reilusti vähemmän) ja käytin sipulia. En tiedä, kuinka oikeaoppista se on, mutta samapa tuo. Hilloni on nyt aika vetelää ja paprika- ja sipulipalat erottuvat selkeästi, tomaatti varmasti olisi tehnyt siitä hillomaisempaa. Hyvää kuitenkin tuli, joskin todella tulista. Chilini ovat kesän aikana tulistuneet, vielä keskikesästä ne olivat tosi mietoja, mutta nyt ei ole mietoudesta tietoakaan.



Ei kommentteja: