sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Raparperin voittokulku jatkuu – mukana nyt myös mansikka!

Kun olin päässyt mainostamaan raparperi-herkkuja töissä, sain sitten kuulla myös muita herkkuja. Ja pakkohan niitä oli kokeilla, etenkin kun huomasin että pakkasesta löytyi vielä viimevuotisiakin herkkuja.
 
Kuten mainitsin, raparperipiirakka on ollut minulle vähän ongelma. En ole löytänyt, tai jaksanut etsiä täydellistä reseptiä. No, nyt löytyi aika hyvä, helppo ja nopea. En enää etsi. Muokkasin maku-sivuston reseptiä vielä vähän, ja laitoin piirakkaan myös mansikoita. Tarvitseeko tätä nyt enempää selitellä? Nam. 

No joo, ulkonäössä on petrattavaa, eikä piirakka ollut ehkä kauhean siistiä tarjottavaa, mutta en välitä. Oli niin hyvää.



Raparperi-mansikkapiiras

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Täyte
5 dl raparperipaloja
4 dl mansikoita
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Nypi voi ja pohjan kuivat aineet sekaisin. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita maissitärkkelys raparperin ja marjojen joukkoon.
Sekoita ranskankerma, sokerit ja kananmuna.
paista pohjaa ensin 5 minuuttia ilman täytettä 200-asteisessa uunissa. Levitä sitten pohjalle raparperi ja marja ja kaada niiden päälle ranskankermaseos. Paista piirakkaa vielä 30 minuuttia.

Jatkan raparperin seurassa vielä tänäänkin, nyt luvassa salaatti, johon tulee raparperin lisäksi muun muassa sinihomejuustoa. Saas nähdä.

Ei kommentteja: