maanantai 28. maaliskuuta 2011

Avokadonhimoon taas kerran: katkarapusalaatti

Totesin viikonloppuna, että oikeastaan kaikissa lempiruoissani on tomaattia, sipulia, avokadoa tai juustoa. Ja aika monissa näistä useampia. Katkarapusalaatista puuttuu juusto, mutta muuten siinä on kyllä kaikki kohdallaan. Avokadon, mangon ja katkarapujen yhdistelmä sai minut aikanaan rakastumaan avokadoon, joten saan kiittää (tai syyttää) sitä aika paljosta. Ruokaisaan salaattiin kannattaa laittaa näiden lisäksi muutakin, mutta suosittelen kokeilemaan myös noita kolmea (ja lisukkeeksi hieman sitruunamehua ja chilikastiketta). Toimii nimittäin ihan älyttömän hyvin.

Tämä resepti on kuitenkin sitä ruokaisampaa puolta. Mangon ja kananmunan laittaminen samaan salaattiin kyllä vähän epäilytti, mutta ihan hyvin ne sinne sopivat. Käytän muuten salaatissani aina säilykemangoa, koska en ole koskaan onnistunut ostamaan sopivan kypsää tuoretta mangoa, ja raaka on aivan järkyttävää. Ehkä mangojen kanssa on sama juttu kun avokadojen, eli kaupat myyvät yleensä raakoja? No, oli miten oli, jos joku osaa valita kypsän mangon, voin luvata palkaksi opastuksesta vaikka tätä salaattia.



Katkarapusalaatti

Avokadoa
Tomaatteja
Salaattia (ihan perus ruukkusalaatti on hyvä)
Sipulia
Mangoa
Katkarapuja
Kananmunia
Sitruunamehua
Chilikastiketta
Suolaa

Sulata katkaravut. Pilko kasvikset sopiviksi paloiksi ja revi salaatti. Keitä kananmunat koviksi ja leikkaa lohkoiksi. Mausta salaatti chilikastikkeella ja sitruunamehulla.

Ei kommentteja: