perjantai 10. joulukuuta 2010

Flunssan peittoamista (hedelmäjuoma)


Pitkään hieman vaivannut nuhaisuus vaihtui eilen kunnon flunssaksi, enkä oikein nyt jaksa ajatella ruoanlaittoa (enkä juuri blogiakaan). Flunssaisena ruokahalu ei välttämättä ole huima, mutta ainakin minun oloani voimakkaan makuiset ruoat usein helpottavat. Yleensä helpottelenkin oloani tulisilla tomaattipohjaisilla keitoilla tai pastakastikkeilla sekä chilillä ja valkosipulilla päällystetyillä ruisleivillä. Jos kurkku on oikein karhea ja kipeä, eikä ääni meinaa toimia, syön ruokalusikallisen sitruunamehulla terästettyä hunajaa. Hunaja kuulemma auttaa äänen kulkemiseen – ainakin kaverini mukaan ”sitä ne hevaritkin vetää ennen keikkoja”.

Tällä kertaa olen ollut niin uskomattoman väsynyt, etten ole jaksanut kokkailla juuri mitään. Telkkarin ruokaohjelmat saivat kuitenkin haluamaan jotain oikein hyvää, ja muistin että olinkin jo alkuviikosta suunnitellut tekeväni hedelmäjuomaa, joka kyllä flunssaisellekin sopii. Hedelmäjuomat, fruitiet, smoothiet vai mitä nyt virallisesti ovatkin, ovat olleen lähiviikkojeni keksintö. Olen aika huono syömään hedelmiä, mutta juomana voisin nauttia niitä loputtomasti. Lähiaikoina olen hyödyntänyt juomissa myös esimerkiksi pakastimesta löytyneitä mustikoita ja mansikoita. Makeuttajana käytän aina hunajaa, ja erityisesti nyt flunssaisena se tuntui hyvältä idealta. Tänään syntyi yksinkertainen versio banaanista ja kiivistä.



Kiivi-banaanijuoma

1 banaani
2 kiiviä
1 rkl hunajaa
noin desi vettä (riippuen siitä, miten paksua juomaa haluat)

Kuori hedelmät ja paloittele muutamaan osaan. Sekoita muiden ainesten kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. Jos veden lisääminen juomaan tuntuu tyhmältä, voi sekaan tietysti laittaa tuoremehuakin. Meidän köyhäilijäkeittiöstä sitä vain ei sattunut löytymään.

En tiedä, paljonko tällainen juoma sairauteen auttaa, mutta ei kai vitamiineista haittaakaan voi olla. Ja kun maistuu, tulee parempi mieli. Mielialankohennuksen maksimoimiseksi nautin juomani tällä kertaa äitini minulle tuomasta Peppi-lasista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hunajalla makeuttaminen onkin hyvä idea! Oon tehnyt ennen smoothieita ainoastaan ilman makeutusta hedelmistä, mutta nyt vois käyttää noita pakkasesta löytyviä marjoja. Ne voi olla himppasen kirpakoita muuten, mut hunajalla saattaisi toimia. -AnnaK