maanantai 1. elokuuta 2016

Matkalla pohjois-Espanjassa (ja vähän Ranskan puolellakin)
Vietin kesälomani alussa pari viikkoa kierrellen Pohjois-Espanjassa ja pari päivää Ranskan puolella Biarritzissä. Koska huomasin, ettei näistä alueista löydy paljoakaan tietoa suomeksi, seuraavissa postauksissani on vinkkejä ja suosikkejani reissun varrelta.


Matkamme kulki reittiä Barcelona-Sitges-Rioja-Picos de Europa-Santillana del Mar-Bilbao-San Sebastian-Biarritz. Barcelonassa emme sen kummemmin pysähtyneet, mutta koska sinne löytyy lentoja paljon paremmin kuin Madridiin, lensimme sinne ja ajoimme Riojaan. Matkalla pysähdyimme kahvilla Sitgesissä, koska minun oli aivan pakko saada heti alkuun kunnon kahvi, ja Sitgesin rannalla pääsi heti hyvään lomatunnelmaan.
Paluulento oli Biarritzista, jonne Finnair lensi tänä kesänä. Biarritz olisi varmaankin fiksuin kohde, jonne on suorat lennot, jos haluaa tutkia Baskimaata.


Useimmat kohteistamme olivat pienehköjä kaupunkeja, joten kahden viikon reissu tuntui riittävältä tähän kiertomatkaan. Jos johonkin tämän matkan kohteista varaisin enemmän aikaa niin varmaankin San Sebastianiin tai Bilbaoon. Matkasta kaksi päivää meni suurelta osin autossa, mutta niidenkin aikana ehdimme myös pysähdellä ja ajaa maisemareittejä. Ajamista ei siis tullut mitenkään liikaa. Bilbaosta eteenpäin kuljimme bussilla.

Bilbao
San Sebastian/Donostia

Ei kommentteja: