sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mehevän suklainen punajuurisuklaakakku

 

Pari vuotta sitten testasin http://leivastasirkushuveihin.blogspot.fi/2012/03/punajuurisacher-omituista-vai.htmlpunajuurisacheria. Se tuli mieleeni, kun aloin pari viikkoa sitten pohtia mehevän ja oikein suklaisen kakun reseptiä. Sacher oli erinomaisen makuinen, mutta työläs tehdä, joten tiesin, ettei se ainakaan sellaisenaan ollut tällä kertaa vaihtoehto. Harkitsin hetken jonkinlaisen karsitun version tekemistä, mutta päädyin sitten kokeilemaan ihan uutta kakkua. Maku.fi-sivulta löytyi hyvältä vaikuttava vaihtoehto, jonka kuorrutteen smetana kuulosti niin hyvältä, että sitä oli kokeiltava.

Tämä punajuurisuklaakakku oli helppo tehdä ja tosiaankin mehevä. Tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla. Smetanakuorrutekin todella toimii - sitä voin lämpimästi suositella muihinkin kakkuihin.

Ei tämä silti punajuurisacherille vedä vertoja. Jos haluaa supersuklaista kakkua, punajuurisacherista kannattaa ottaa ainakin pohja. Siihen voi aivan hyvin käyttää jotain valmista marmeladia, tai kakkupohjaa voi syödä sellaisenaan brownien tyyliin.

Alkuperäinen resepti on maku.fi-sivulta, mutta jätin reseptista mantelit pois ja korvasin mantelijauheen vehnäjauholla. Käytin myös enemmän fariinisokeria kuin alkuperäisessä reseptissä.

Punajuurisuklaakakku


200 g tummaa suklaata
3 kpl munaa
1 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½  dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia/sulatettua voita
2 punajuurta (raastettuna)

Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 ½  dl tomusokeria
125 g smetanaa

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, tai erittäin varovasti kattilassa hellalla. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon muut aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi.
Pingota noin 26-senttisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka. Kaada kakkutaikina siihen ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja valmista sitten kuorrute. Sulata suklaa ja sekoita siihen smetana ja tomusokeri. Anna täytteen jäähtyä pieni hetki (puolisen minuuttia) ja levitä se sitten kakun päälle ja reunoille.

Ei kommentteja: