maanantai 16. marraskuuta 2015

Kakuntekijän punajuurilisuke




Tykkään kaikenlaisista kypsennetyistä kasvislisukkeista ihan älyttömästi, mutta aika harvoin niitä tulee tehtyä. Punajuurisuklaakakkua varten tuli kuitenkin hankituksi muutama ylimääräinen punajuuri, joille piti keksiä jotain käyttöä. Ja löytyihän sitä.


Punajuuren kanssa sopisi hyvin vuohenjuusto, tai sinihomejuusto, mutta tällä kertaa kaapista löytyi parmesaania. Sekin toimi hyvin. Tämä lisuke on superhelppo ja nopea tehdä. Siitä saisi helposti kokonaisen salaatin lisäämällä mukaan pinaattia tai rucolaa.


Punajuurilisuke

2 keitettyä punajuurta

½ dl parmesaanilastuja tai -raastetta

1 rkl balsamiviinietikkaa

2 tl hunajaa

suolaa, mustapippuria, kuivattua timjamia


Kuori punajuuret ja pilko ne lohkoiksi. Sekoita niihin etikka, hunaja ja mausteet. Anna maustua vähintään kymmenen minuuttia. Lisää parmesaani.

Ei kommentteja: