maanantai 10. elokuuta 2015

Kesäisen Wienin herkuttelut


Kesälomaani kuului reissu helteiseen Wieniin. Yli kolmenkymmenen asteen lämpötila ei ole se suurin ruokahalun herättelijä, mutta ehdin kyllä parissa päivässä herkutellakin.

Nachsmarkt


Wienin suosituin ruokatori Nachsmarkt on turistille varmaankin se helpoin ruokapaikka. Sitä voi kyllä suositella hyvillä mielin: vaihtoehtoja löytyy niin makumaailmassa kuin hintatasossakin. Torilta löytyy niin raaka-aineita myyviä kojuja kuin kunnon ravintoloitakin, ja kaikkea siltä väliltä. Täältä voi napata mukaan eväät piknikille tai istua hetkeksi syömään falafel-leivän.

Wieden ja teknisen yliopiston ympäristö

Wieden on ilmeisesti tällä hetkellä Wienin hipsterein kaupunginosa. Sieltä löytyykin mukavia ravintoloita ja kahviloita vaikka millä mitalla. Mukavat korttelit alkavat heti Nachsmarktin nurkilta, teknisen yliopiston lähistöltä, josta ymmärrettävästi löytyy paljon aika edullisia ruokapaikkoja. Esimerkiksi Schleifmühlgassen ja Margaretenstressen risteyksen ympäristöstä löytyy kymmenisen ravintolaa. Kaikkia en ehtinyt kokeilla, mutta hintatasoltaan ja tyyliltään kaikki ovat mutkattomia ja mukavia.



Meksikolaisessa El Burrossa (Margarentenstrasse 9) söin ihanat tacot mustekalachevichellä ja join ison lasillisen erinomaista lime-mintti-limonadia – itse tehty limonadi oli mitä ilmeisimmin tänä kesänä hitti Wienissä, sillä sitä mainosti yksi jos toinenkin kuppila.

Drinkille Museumsquartieriin



Ainakin kesällä yksi Wienin parhaista hengailupaikoista on Museumsquartier. Siellä järjestetään paljon tapahtumia, ja kulttuurikeskusten ja museoiden ympäröimästä aukiosta onkin rakennettu mukava oleskelupaikka. Sieltä löytyy sohvia ja allas jossa vilvoitella jalkoja – sekä tietysti kuppiloita. Aukioita reunustavista kahviloista ja baareista saa kyllä syötävääkin, mutta erityisesti paikalle tunnutaan tulevan nauttimaan lasillinen tai pari. Alkuillasta paikalla oli paljon perheitä, sillä lapset riehuivat altaassa ja vanhemmat saivat nauttia rauhassa juomansa terassilla.

Ei kommentteja: