sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappupäivän salaatti (kylmäsavulohisalaatti paahdetuilla porkkanoilla)


Vappuun kuuluivat tietenkin tänäkin vuonna munkit ja sima, sillä eihän ilman niitä voi päästä kunnolliseen vapputunnelmaan. Niiden lisäksi söimme tänä vuonna kylmäsavulohisalaattia. Söimme vappulounaan ihan kotosalla, mutta tämä salaatti sopisi hyvin piknikevääksikin.

Salaatin ohje on alun perin Glorian ruoka ja viini lehdestä 3/2013, mutta muokkailin ohjetta jonkun verran – lähinnä siis oikaisin. Tässä minun versioni.

Kylmäsavulohisalaatti paahdetuilla porkkanoilla


150 g kylmäsavulohta
salaattikerä
3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
puolikas sitruuna
avokado
oliiviöljyä
juustokuminaa
chilimaustetta
suolaa
pippuria

Kuori porkkanat. Jos ne ovat isoja, leikkaa ne ensin noin kahdeksan sentin pätkiksi ja sitten kahteen tai neljään osaan pituussuunnassa (niin, että palat ovat suunnilleen saman kokoisia). Levitä porkkanat pellille, kaada niille hiukan oliiviöljyä ja ripottele päälle juustokuminaa ja chiliä. Hiero öljyä ja mausteita porkkanoihin. Laita pellille myös kuoritut valkosipulin kynnet ja sitruunanpuolikas. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Revi salaatti, pilko avokado ja leikkaa lohesta salaattiin sopivia paloja. Lisää hiukan jäähtyneet porkkanat salaattiin. Muussaa kypsät valkosipulin kynnet pellille ja kaali ne ja mausteisen öljyn jämät pelliltä salaattiin. Purista sitruunasta mehu salaatin joukkoon. Lisää salaattiin vielä suunnilleen ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripottele mukaan myös suolaa ja pippuria. Sekoita salaatti niin, että mausteet, sitruunamehu ja öljy maustavat koko salaatin.

Ei kommentteja: