Erityisen ylelliseltä tuntui laittaa kakun päälle metsämansikoita, sillä niitä harvemmin löytää kovin paljon. Mutta eivät ne mikään välttämättömyys ole, ihan mikä vaan marja kelpaa.
Näin se (taas) syntyi:
Pavlova
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä tai kaakaojauhetta
Päälle:
kermavaahtoa ja marjoja
Vatkaa
valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunamehu
ja maissitärkkelys tai kaakaojauhe (molemmat kannattaa siivilöidä
taikinaan). Vaahdon täytyy olla niin paksua, että kun vatkaimet nostaa
siitä, se jää huipuiksi, jotka pysyvät pystyssä lähes kokonaan.
Levitä
vaahto pellille ympyräksi ja tee reunoista hieman korkeammat kuin
keskustasta. Paista kakkua 120-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia
– pinnan pitää hieman halkeilla. Kypsän pohjan kuuluu kuitenkin olla
sisältä pehmeää ja tahmeaa. Levitä kermavaahto ja marjat pohjan päälle
ja tarjoile mahdollisimman pian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti