lauantai 11. helmikuuta 2012

Sinisimpukoita ja valkoviiniäPidän valkoviinistä, ja jos ruoka a) sisältää valkoviiniä ja b) sopii erityisen hyvin nautittavaksi valkoviinin kanssa, se on aika todennäköisesti minun mieleeni. Ja kukapa ei tykkäisi perjantai-iltana nauttia jotain vähän arkisesta poikkeavaa ruokaa jonkun herkullisen juoman kanssa. Valkoviinissä keitetyt sinisimpukat sopivat meidän perjantai-iltaamme erityisen hyvin, sillä niiden kanssa nautittavaksi sopii erinomaisesti myös (vehnä)olut.

En ollut ennen valmistanut tuoreita sinisimpukoita, vaikka olinkin haikaillut niiden perään jo pari vuotta. Nyt satuin vihdoin pääsemään töistä tarpeeksi ajoissa, ja ehdin Hakaniemen halliin perjantaina illansuussa. Ja sieltähän niitä löytyi, sinisimpukoita. Ei siinä sitten muuta kun Alkoon viini- ja olutostoksille, ja kaupasta lehtipersiljaa, sipulia ja patonki. Aika helppoa.


Sinisimpukat valkoviinissä (paljon kahdelle, riittävästi iltapalaksi neljälle)

1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl valkoviiniä
lehtipersiljaa (+timjamia, rosmariinia)
suolaa
2 rkl sitruunanmehua

Puhdista simpukat: pese juuresharjalla ja raaputa kova lika kuoresta veitsellä. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä koputtelee. Jos et kypsennä heti, laita simpukat kylmään veteen.

Silppua sipulit. Kuullota niitä hetki pannulla. Lisää viini ja mausteet ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää simpukat ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 4-5 minuuttia, kunnes kuoret ovat avautuneet. Ravista välillä, jotta kaikki simpukat veteen. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja: