sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lontoo, osa 3: Hotelli Hoxton

Ensikertalaiselle Lontoon kävijälle hotellin etsintä tuntui aika raskaalta hommalta. Isossa kaupungissa on monta kaupunginosaa, joihin voisi majoittua, ja kaupunkia tuntematta on hankala arvioida, missä sitä olisi mukavinta majailla. Lisäksi Lontoo on hotelleidenkin suhteen aika hinnakas kaupunki, eikä majoitus välttämättä hurmaa laadukkuudellaan – päinvastoin, ainakin itse törmäsin lähinnä varoituksiin hotelleiden vaatimattomasta tasosta. Päädyimme parin suosituksen ja nettisivujen tutkailun perusteella valitsemaan majapaikaksemme Hoxton-hotellin Shoreditchin kaupunginosassa. Valinta osoittautui erinomaiseksi.

Hoxton toimii hieman kuin halpalentoyhtiöt: jos majoituksen varaa ajoissa, hotelli on (ainakin Lontoon mittakaavassa) edullinen, ja mitä lähempänä matkustusajankohtaa ollaan, sen kalliimmat hinnat ovat. Me varasimme hotellin vajaat nelisen kuukautta ennen matkaa ja maksoimme kahden hengen huoneesta vähän päälle sata euroa yöltä. Se tuntui vähältä hotellin tasoon nähden.

Hoxton muistuttaa halpalentoyhtiöitä myös siitä, että se säästää kaikenlaisissa pikkujutuissa ja luo ylellisyyden tunnetta pienillä mutta sinänsä edullisilla asioissa (omien sanojensa mukaan: 'Luxury where it matters, Budget where it counts'). Esimerkiksi huoneet ovat aika pelkistettyjä (luultavasti siis nopeita siivota), mutta kun kyseessä on uusi hotelli, ne ovat siistejä. Meitä myös miellytti moderni tyyli ja erityisesti siisti kylppäri. Kylppäri tuntui jopa ylelliseltä, vaikka ei siinä oikeastaan mitään niin erikoista ollut, kiiltävät kaakelit ja sadesuihku vain. Lisäksi hotellissa oli ilmainen netti ja aulassa koneita vapaasti käytettävissä, mikä ei tietenkään ole nykyaikana mikään erikoisuus, mutta mukavaa silti.

Huoneen hintaa sisältyi myös miniaamiainen, joka toimitettiin aamuisin huoneen ovelle – säästöä siis myös siinä, mutta eipä huoneessa syöminen varsinaisesti rangaistukselta tuntunut. Aamiaiseen kuului mehu, jugurtti myslillä ja hillolla ja banaani. Lisäksi huoneessa oli vedenkeitin, kahvia ja teetä ja jääkaapissa maitoa. Ei siis mikään supertäyttävä aamiainen, mutta sentään jotain, eli enemmän kuin useimmissa muissa saman hintaluokan hotelleissa. Ja mikä parasta, aamiaistuotteet olivat herkullisia. Olen aiemmin naureskellut hotelleja, jotka mainostavat huoneessa olevaa vedenkeitintä, mutta sateisessa Lontoossa tuntui kyllä ihan kivalta keittää kupillinen teetä, kun jossain vaiheessa päivää kävi hotellilla levähtämässä hetken.



Shoreditch kaupunginosana oli meille ihan passeli, baareja ja ruokapaikkoja löytyi ihan kivasti ja lähistöltä olisi löytynyt gallerioita, museoita ja kauppoja, emme vain kovin paljon ehtineet niihin tutustumaan. Lisäksi hotellin aulabaari oli oikeasti aika tunnelmallinen, takan ääressä oli aika kiva istua kylmän ja tuulisen päivän päätteeksi. Baarin yhteydessä on myös ravintola, josta sai ihan kelpo ruokaa, ja lisäksi ravintola oli mukavasti auki puoleenyöhön, joten saimme ruokaa vielä ehdittyämme pari tuntia myöhästyneelta lennolta hotellille. Hieman syrjässähän Shoreditch toki on, kaikille isoimmille nähtävyyksille on matkaa. Se ei meitä varsinaisesti haitannut, sillä Lontoossa joutunee aina käyttämään metroa ja bussia.

Summa summarum: jos on ajoissa liikkeellä, eikä pelkää hieman syrjäistä sijaintia, kannattaa ehdottomasti ainakin tarkistaa Hoxtonin hinnat. Hotelli ei tarjoa varsinaisia ylellisyyksiä, mutta on siisti ja mukava ja ainakin meidän kohdallamme myös palvelu oli ystävällistä.

Ei kommentteja: