lauantai 24. joulukuuta 2011

Krokotiili Gena ja muita jouluherkkujaNo mutta mikäs se tässä on? No sehän on tietenkin Krokotiili Gena -piparkakku! En ole mikään suurista suurin piparkakkujen ystävä, mutta kyllä näitä nyt pari täytyy nauttia.

Pipareiden lisäksi aion tänään lappoa lautaselleni ainakin Pastanjauhajien aivan erinomaista punajuuripaistosta ja dijonnaise-papuja, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat nopeasti keitettyjä vihreitä papuja, joille sekoitetaan kastike dijon-sinapista ja majoneesista (suhteella puolet ja puolet, ja sekoitetaan vähän jäähtyneiden papujen sekaan, niin että niihin kaikkiin tarttuu kastiketta, mutta eivät ui siinä). Lisäksi suunnitelmissa on salaatti, johon rucolan ja jonkun muun vihreän salaatin lisäksi tulee tummia viinirypäleitä (koska viikunoita ei kaupasta löytynyt...), purjosipulia ja mozzarellaa ja kastikkeeksi jonkinlainen vinagrette, varmaankin kanelilla mautettuna. Huomenna olisi tarkoitus tehdä bataatista laatikkoa. Juuri äsken sain valmiiksi myös seuraavan herkun:
Portviinimarinoitu punasipuli

2 pientä punasipulia
tilkka öljyä
1 1/2 rkl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
3/4-1 dl portviiniä
suolaa, mustapippuria


Leikkaa sipuli suikaleiksi. Laita sipuli öljyyn pannulle kuullottumaan ja ripottele joukkoon sokeri. Kuullota pari minuuttia, niin että sipuli alkaa hieman pehmetä. Lisää etikka, ja sekoita hetki niin että etikka haihtuu lähes kokonaan. Lisää sitten portviini ja ripaus suolaa ja pippuria. Kun portviini on haihtunut lähes kokonaan, maista sipulia ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai pippuria.
 ---

Loppujoulun aionkin käyttää lukemiseen ja korvatulehduksen paranteluun. Paketista paljastui jo vuoden Finlandia-kirja, eli Rosa Liksomin Hytti numero 6, ja vielä tuolla on pari pakettia avattavana. Luvassa lienee siis lähiaikoinakin enemmän kirja- kuin ruokapostauksia.

Ei kommentteja: