tiistai 19. huhtikuuta 2011

Sitruunaherkkua

Aika usein leipomiseni alkaa soitolla äidille. Niin kävi nytkin, kun kaipasin reseptiä sitruunapiiraaseen, jota olemme leiponeet ties kuinka monta kertaa. Nyt vasta huomasin, etten ollut koskaan leiponut sitä muualla kuin äidin luona, ja kun resepti on jostain vanhasta lehtileikkeestä, ei ollut kovin helppo alkaa etsiä sitä netistä. Onneksi äiti muisti täytteen reseptin ulkoa ja muropohjan saan kyllä itsekin tehtyä ihan ulkomuistista.

Oikeastaan olisin halunnut tehdä sitruunamarenkipiirasta vaalikahvien kaveriksi (vaalit, taas yksi mahtava tekosyy herkutella), mutta olin siihen liian laiska. Tämän piirakan aineet eivät vaadi mitään keittelyitä tai sähkövatkaimella vatkaamista, joten se sopi minun sunnuntaipäivääni. Enkä edes muistanut, kuinka hyvää tämä piirakka on. Ehkä sitten pääsiäisenä jotain monimutkaisempaa.



Sitruunapiiras

Pohja:
150 g margariinia
1  muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
Täyte:
3 dl ruokakermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista noin 25 minuuttia 200 asteessa niin, että murotaikinan reunat ovat hieman ruskistuneet.

Täyte on uunista otettaessa vielä vetelää, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen! Piirakan kannattaa myös antaa jäähtyä kunnolla, muuten täyte valuu pois piirakasta leikattaessa. Lisäksi piirakka on paremman makuista jäähtyneenä.

Ei kommentteja: