sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lihattoman lokakuun munakoisopaistos



Lihattoman lokakuun kunniaksi halusin tehdä äidilleni herkullisen kasvisaterian (tai no, lienee rehellisempää sanoa, että äitini kanssa, sillä äiti kyllä teki vähintään puolet ruoasta).  Päädyimme tekemään jossain määrin Lähi-itään päin viittaavan aterian, joka koostui munakoisopaistoksesta, punajuuritsatsikista, viinirypäle-vuohenjuustosalaatista ja foccacia-leivästä. Ateriasta tuli aika hyvä ja kaikki sopi yhteen.

Tämä munakoisopaistos vaati jonkun verran aikaa, mutta jos vain paistaa riittävän pitkään, tätä ruokaa on vaikea mokata. Munakoiso maistuu aivan kamalalta raakana, joten jos on epävarma kypsyydestä, kannattaa maistaa munakoison palasta ennen tarjoilua. Jos haluaa nopeuttaa ruoan valmistumista, munakoisoa ja sipulia voi toki paistaa hetken pannulla ensin – mutta silloin ruoka on toki hiukan työläämpi.

Munakoisopaistos

Munakoiso
2 sipulia
3 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
tölkki kikherneitä
oreganoa, suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Leikkaa munakoisot ja tomaatit puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Silppua valkosipuli ja valuta kikherneet. Lado kasvikset vuokaan limittäin, kaada kikherneet joukkoon ja laita valkosipulia väleihin ja päälle. Ripottele reilusti mausteita kasvisten päälle. Kaada päälle vielä reilusti oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin tunti. Jos paistoksen pinta alkaa tummua, sitä voi sekoittaa tai sen voi peittää foliolla.

Ei kommentteja: