Verenpaineeni on ollut koholla, joten lääkäri komensi
minut vähentämään suolaa ruokavaliostani ja syömään muutenkin terveellisesti –
esimerkiksi kalan ja kasvisten määrää pitäisi lisätä.
Niin kummalliselta kuin se tuntuukin, minun
ei-punaista-lihaa-ruokavalionikin voi sisältää liian vähän kasviksia. Pahin
ongelma on tietenkin lounaat, sillä Helsingin keskustan lounaspaikoista
useimmat tarjoavat lounaiksi ruokaa, jota ei kyllä hyvällä tahdollakaan voi
kutsua terveelliseksi. On pitsaa, pastaa, hampurilaisia – ja salaatteja
valtavilla juustoannoksilla tai pekonilla.
No, ainakin kotona voi tehdä terveellistä ruokaa. Siispä
päätin tehdä lounaaksi salaatin lohesta. Kun silmäni osuivat kaupassa parsaan,
oli salaatin sisältö sitä myöten selvä. Ja hyväähän se oli.
Jos haluaa vältellä suolaa, kannattaa muistaa muut
mausteet. Lohisalaatissa makua toivat sitruunamehu, mustapippuri ja hunaja. Ja
toki kala vaatii vähän suolaakin, mutta aika vähällä pärjää. Fiksu olisi
laittanut vähän tilliäkin.
Lohisalaatti (kahdelle)
300-400g lohta
nippu vihreää parsaa
3 kananmunaa
1 avokado
4 keväsipulia
rucolaa
10 cm pätkä kurkkua
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Leikkaa lohi paloiksi ja paista sen pinnat kuumalla
pannulla nopeasti. Jätä kala keskeltä raa’aksi – minun kalani oli hyvinkin
raakaa, mutta jos raaka kala ei miellytä, paista vähän pidempään. Ripottele
kalan pintaan suolaa, kääri kalapalat tiiviisti kelmuun ja laita jääkaappiin
odottamaan.
Katko varsien kovat alaosat ja kuori parsat. Keitä parsat
ja kananmunat – myös uppomunat sopisivat hyvin tähän salaattiin. Leikkaa kypsät
parsat paloiksi ja munat puolikkaiksi.
Pilko avokado, silppua sipulit varsineen, revi rucola ja
siivuta kurkku. Sekoita kasvikset.
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää ne salaattiin.
Asettele munat ja lohipalat salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti