Hajotin kamerani pääsiäisenä, joten uusia kuvia ei ole
hetkeen luvassa. Kokkailu ei kuitenkaan lopu, eikä herkkujen himo. Juuri nyt
himoitsen, tietenkin, munkkeja. Pitänee kuitenkin odottaa viikonloppuun, ennen
kuin alan tehdä niitä.
Kotitekoiset, tuoreet munkit ovat ehkä parasta mitä on. Ihan
sama miten työläitä ne ovat, niitä on vain saatava. Ihan pätevä resepti (ja
houkuttelevampi kuva) löytyy viime vuoden postauksestani.
Toinen vappuherkku saa minulta vähemmän ymmärrystä.
Nimittäin sima. En ole oikein koskaan tykännyt siitä. Simakin on kuitenkin jo
tekeytymässä, ja esimaistelun perusteella se on kuulemma ihan hyvää. Saanen
tietää lopullisen tuomion jo huomenna, joten ehdin vielä tarvittaessa tehdä
paremmin satsin. Siman kohdalla onkin nyt vähän paineita, sillä sovimme
pitävämme työpaikalla simanmaistelut, jossa testaamme jokaisen kotona tekemät
juomat. Toivotaan, että juomasta tulee sen verran hyvää, että voin itsekin juoda sitä. Aina voi toivoa, ja kaikkeenhan tuo makuasti vaikuttaa tottuvan.
Näin se syntyy:
Sima
2,5 l vettä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 sitruuna
¼ tl kuivahiivaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen sokerit ja hunaja.
Anna veden jäähtyä. Leikkaa sitruunasta kuoren keltainen osa
perunankuorimaveitsellä. Lisää kuorenpalat veteen. Leikkaa sitruunasta pois
valkoinen kuori ja paloittele hedelmä veteen. Anna nesteen jäähtyä haaleaksi ja
lisää hiiva.
Anna siman tekeytyä kattilassa huoneenlämmössä yhdestä
kahteen vuorokautta. Siivilöi ja siirrä pulloon. Lisää pulloon rusinoita ja
säilytä kylmässä. Kahdessa vuorokaudessa sima tekeytyy jo melko valmiiksi,
kylmässä valmistuminen kestää noin viikon. Sima on valmista, kun rusinat
nousevat pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti