Pähkäilen parhaillaan suunnilleen tällaisten juttujen parissa:
Kuvat välittävät kylläkin tilanteesta hieman väärän kuvan. Basilika on viimeisen viikon aikana villiintynyt täysin, ja vaikka otan siitä joka päivä lehtiä kuivumaan, se kasvaa vain entistä kovemmin – tai ehkä juurikin sen lehtien poimimisen takia. Chilejäkin pukkaa taas siihen malliin, että jotain uutta pitäisi keksiä.
Viime vuonna tein chileistä paholaisenhilloa ja salsaa, mutta nyt olisi keksittävä jotain muutakin. Ajattelin tehdä ainakin jonkunlaista chili-valkosipulitahnaa, mutta jotain muutakin olisi kiva keksiä. Ja samalla tulee muutenkin joku kummallinen halu säilöä. En ihan ymmärrä miksi. En edes tykkää suolakurkuista tai pikkelssistä. Enkä monista muistakaan etikkaan säilötyistä kasviksista (tästä poikkeuksena paprikat). Mutta sitä chilitahnaa nyt ainakin.
Hyviä säilöntävinkkejä otetaan vastaan – erityisesti jos niissä voi hyödyntää chiliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti