On herkkuja, joihin ei koskaan kyllästy. Yksi niistä on
mustikkapiirakka. Se on helppo tehdä ja toimii aina. Ja aika edullinenkin se
on, kun perheestä sattuu löytymään ihmisiä, jotka välttämättä haluavat viettää
tuntikaupalla aikaa marjametsässä, eivätkä saa enää tungettua saaliitaan omiin
pakastimiinsa. En valita tällaisesta ilmiöstä.
Marjapiirakoiden ongelma on mielestäni usein se, että niiden
pohja on pelkkä pakollinen paha herkullisen täytteen ohessa. Siltä ongelmalta
pelastaa pohjaan laitettava vaniljajogurtti. Nam. Resepti on äidiltäni, eli
kiitos kuuluu hänelle.
Ja mainittakoon, että lähipiiriini kyllä kuuluu monia,
joiden mielestä mustikkapiirakka on ehdottomasti parhainta kun sen tekee
pullataikinaan. Ei, kyllä tämä pohja on paljon parempi.
Äitin mustikkapiirakka
1 dl sulatettua voita/margariinia
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 rkl sokeria
1 ½ dl vaniljajogurttia (tai maustamatonta + 1 tl vaniljasokeria)
½ tl ruokasoodaa
½ l mustikoita
¾ dl sokeria
2 rkl jauhoja
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja levitä ne piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoihin sokeri ja jauhot ja kaada marjat
pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja kohoaa aika pajon
ja voi nousta joistain kohdista pintaan – siitä ei siis kannata pelästyä.
2 kommenttia:
Pekaanipiirakan saattelemana tulin tänne, mutta kyllä tätäkin kannattanee kokeilla!
t.Paula
Joo, tämä on aika takuuvarma resepti, eli suosittelen lämpimästi! Käytän itse tuota samaa pohjaa muihinkin piirakoihin.
Lähetä kommentti