torstai 11. elokuuta 2016

Bilbao: muutakin kivaa kuin Guggenheim

 
Guggenheimin museo on tietenkin se, mistä Bilbaon kaupunki parhaiten tunnetaan. Tietenkin se kuului myös meidän kohteisiimme, mutta tykästyin kaupunkiin muutenkin, olkoonkin, että matkamme Bilbaoon osui sattumalta pyhäpäiviksi, joten emme ehkä saaneet kaupungista ihan oikeaa kuvaa. Oletan kaupungin normaalisti olevan vilkas, mutta nyt oikeastaan kaikki kaupat ja suuri osa ravintoloistakin oli suljettuna ja jopa aamiaispaikan löytämisessä oli vähän ongelmaa. Myös suurin osa museoista oli kiinni.Bilbaossa on noin 300 000 asukasta, ja se tuntui oikeastaan aika mukavan kokoiselta. Kauppoja, ravintoloita ja museoita jo löytyy ja julkinen liikennekin toimii, mutta keskusta-alueella oli silti helppo kävellä ympäriinsä.

Useimmissa netistä löytämissäni oppaissa suositeltiin majoituspaikaksi vanhaa kaupunkia, mutta en välttämättä maksaisi extraa päästäkseni majoittumaan sinne. Myöskään ihan Guggenheimissa kiinni ei mielestäni tarvitse olla. Hotellimme Illunion Bilbao sijaitsi Rodríguez Arias -kadulla San Mamesin stadionin lähellä, eli keskustasta kauemmassa päädyssä, mutta eipä se haitannut lainkaan, sillä ostosalue alkoi parin korttelin päästä hotellista ja vanhaan kaupunkiinkin käveli rauhallisella tahdilla vartissa. 
Guggenheim oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Jo itse rakennus oli hieno ja toimi myös sisältä. Mikään valtavan suuri museo ei kuitenkaan ole, joten pari tuntia riittää jo hyvin sen kiertämiseen.

Ravintolasuositukset

El GloboMichelinin suosituksen saaneessa ravintolassa testasimme pintxoja ja ne olivat kyllä ehdottomasti testailun arvoisia. Valikoima oli kohtuullisen laaja ja taso hyvä. Etenkin jonkunlaista kalamössöä (kalaa ja valkokastiketta, ilmeisesti) sisältävä lämmin pintxo oli maukas, ja arvatenkin myös vuohenjuustoa ja karamelisoitua sipulia sisältänyt pintxo maistui. Pikkusyötävät maksoivat 1,80, viinit 1-3 euroa lasilta, esimerkiksi paikallinen txakali 1,30. Vararikkoon muutamasta tapaksesta ei siis ajaudu. Syömään pääsee ulos katetulle terassille tai sisälle pöytiin tai tiskille.

Diputazio Kalea, 8

Berton GoikoaMajoituimme Illunion Bilbao -hotellissa lähellä San Mamesin stadionia ja aivan hotellimme vierestä löytyikin oikein kelpo pintxos-paikka. Täällä suosikiksi nousi avokado-anjovis-leipä, jossa oli juuri sopivasti suolaisuutta ja raikkautta. Muutenkin tässä paikassa löytyi ehkä tavanomaista enemmän raikkaita makuja, tuoreita vihanneksia ja muutakin kuin uppopaistettuja syötäviä. Ovensuun listaan ei silti kannata luottaa, sillä siltä löytyviä annoksia ei ainakaan pyhäpäivän iltana ollut saatavilla.

Calle de Rodríguez Arias, 64


 

Ei kommentteja: