sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mustapapukeitto iltapalaksi



Jotain pientä syötävää sitä töiden jälkeen kaipaa, mutta ihan valtavaa ateriaa ei kuitenkaan viitsisi laittaa. Tällaista pähkäilen jatkuvasti, enkä varmaan ole ihan ainoa. Me sorrumme miehen kanssa turhan usein kaikenlaiseen epäterveelliseen, vaikka aika helposti syntyisi jotain fiksumpaakin. Niin kuin vaikka meksikolaista mustapapukeittoa, jonka valmistelu vaatii aktiivista työtä alle kymmenen minuuttia.

Mustapapukeitto

 
iso sipuli
4 kynttä valkosipulia
tomaatti
2 tlk mustapapuja
kasvisliemikuutio
chiliä – joku tuoreena tai jonkunlaisena mausteena (itse käytin kotitekoista chilikastiketta)
vettä

Silppua sipulit ja tomaatti. Kuullota sipuleita kattilassa pari minuuttia ja lisää tomaatti sekaan. Pyörittele kasviksia pari kertaa kattilassa, lisää kasvisliemikuutio, pavut ja chili. Anna lämmetä ja kaada kattilaan sen verran vettä että pavut peittyvät. Lämmitä kiehuvaksi, lisää vielä vähän vettä ja anna keiton kiehua kattilassa kannen alla suunnilleen vartin.
Jos haluat keitosta sakeampaa, soseuta keittoa vähän sauvasekoittimella – riittää, että osa pavuista hajoaa, silloin keitosta tulee jo sakeampaa.

Tarjoa keiton kanssa tortillasipsejä.

Ei kommentteja: