lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kotiluksusta: kampasimpukat ja oranssi muusi

  
Sairastin helmikuussa influenssan ja sen aikana tuli katseltua enemmän tarpeeksi telkkaria. Olen siis nähnyt aivan riittämiin Jamie Oliverin naamaa, sillä kyseisen herran ohjelmia tuntuu tulevan ihan joka päivä ja monta kertaa päivässä, milloin miltäkin kanavalta. Jamie kokkaa puolessa tunnissa, vartissa, edullisesti, kotona ja maalla. Puolentoista viikon kotona makoilun aikana ehdin olympialaisista huolimatta katsoa aivan liian monta herra Oliverin ohjelmaa, enkä todellakaan halua nähdä niitä hetkeen.

Mutta sitten kun pitää etsiä reseptejä hyvään viikonloppuruokaan, kaivan kuitenkin Jamien kirjat hyllystä. Sillä ei sitä voi kieltää, että se mies osaa kirjoittaa hyviä reseptejä.

Tänään kokeiluun päätyivät kampasimpukat ja perunamuusi, jota on maustettu cheddarilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. 15 minuutin ateriat –kirjasta löytynyt annos ei kylläkään valmistunut vartissa, vaikka jätin kasvislisäkkeenkin tekemättä, mutta se ei tunnu nyt olennaiselta. Ei se ruoka mitenkään monimutkainenkaan ollut ja se tärkein, eli maku, oli kohdallaan.

Parasta tässä ateriassa on se, miten hyvältä simpukat ja muusi maistuvat yhdessä. Salvianlehdet kannattaa ehdottomasta noukkia mukaan pannulta, sillä ne täydentävät makuelämystä hienosti. Ja lasiin vielä vähän hyvää viiniä, niin kaikki on kunnossa.

Tässä resepti niin kuin sen tein:

Kampasimpukat ja oranssi perunamuusi (kahdelle)

8 kampasimpukan liha
suolaa ja pippuria
20 tuoretta salvianlehteä

6 perunaa
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna (ja vähän öljyä)
40 g cheddaria
(maitoa)

Kuori, pilko neljään osaan ja keitä perunat. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja cheddar monitoimikoneessa (tai silppua tomaatti oikein hienoksi ja raasta juusto, jos ei omista tai et halua käyttää konetta). Valuta perunat , lisää ne koneeseen ja sekoita tasaiseksi muusiksi. (Kannattaa varoa, monitoimikoneella muusista tulee helposti liisteriä).


Kuivaa simpukat pyyhkeellä tai talouspaperilla. Tee veitsellä jokaisen simpukan toiseen tasaiseen pintaan noin sentin syvät ristikkäiset viillot. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää simpukat – öljyn pitäisi alkaa ritistä kun lisää simpukat. Laita simpukat pannulle viilletty pinta alaspäin. Paista molemmilta puolilta pari minuuttia. Pintojen pitäisi olla kullanruskeat. Kun simpukat ovat lähes valmiit, lisää pannulle salvianlehdet.


Ei kommentteja: