sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kanaa cacciatore, eli pasta josta tuli kerralla vakiruokaa
Vakiruoat ovat sellaisia, joihin aina palaa. Joita tulee tehtyä sen verran usein, että reseptiä ei enää tarvita – oikeastaan on itsekin vaikea äkkisältään kertoa, miten ruoka tehdään, mutta kun alkaa tehdä, niin hyvää siitä tulee. Joista vuosien saatossa saattaa muotoutua oikeastaan aika erilaisia, kuin mitä se resepti alun perin neuvoi.

Omista vakiruoistani aika suuri osa on pastoja. On se ihan tavallinen tomaattikastike, on bolognese, on munakoisokastike, katkarapupasta ja kanapasta uunissa. Ja eilen taisin löytää uuden vakiruoan, cacciatore kanapastan. Kylläpä siitä tuli hyvä mieli.

Tässä vaiheessa on pakko vähän kehua Jamie Oliveria, sillä noista vakipastoistani katkarapuversio, alla norma eli se munakoisokastike ja nyt tämä tuorein suosikki ovat kaikki herra Oliverin reseptejä. Jamien pastareseptit yksinkertaisesti toimivat ja niitä on helppo muokkailla vähän enemmän omaan makuun ja kokkailumieltymyksiin sopiviksi.

Tässä pastan resepti sellaisena kuin minä sen tein – eli Jamien yksinkertaisesta reseptistä vielä hiukan yksinkertaistettuna. Alkuperäinen resepti löytyy Jamien 15 minuutin ateriat –kirjasta. Uskoisin, että resepti toimisi hyvin myös kasvisversiona joko vain jättämällä kanan pois tai korvaamalla sen vaikkapa soijasuikaleilla tai kikherneillä.

Kanaa cacciatore – savunmakuinen tomaattikastike pastalle

Kanan rintapaloja (2-3 kpl) tai filesuikaleita
250 g sieniä (itse käytin Pirkan säilöttyjä sekasieniä, mutta tuoreet olisivat toki parempia)*
1 punainen paprika
kourallinen oliiveja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
500 g paseerattua tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
chiliä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl paprikajauhetta
suolaa

Spagettia
Juustoraastetta

Pilko paprika ja laita se pannulle paistumaan. Poista oliiveista kivet ja pilko niitä hiukan, silppua valkosipuli ja pilko sienet tarvittaessa. Lisää kana pannulle, kun paprika on pehmentynyt ja lisää tässä vaiheessa myös paprikajauhe. Kun kanan pinta on kypsynyt, lisää sienet, valkosipuli, chili ja aurinkokuivattu tomaatti pannulle (jos käytät tuoreita sieniä, anna niiden kypsyä pari minuuttia ennen kuin lisäät paseeratun tomaatin). Lisää sitten pannulle paseerattu tomaatti ja keitä kastiketta kunnes kana ja sienet ovat kypsiä.

Keitä spagetti ja sekoita kastike sen joukkoon. Lisää sekaan myös basilikanlehdet. Tarjoile juustoraasteen kanssa.

* Jos mitä tahansa sieniä olisi saatavana, laittaisin varmaankin jonkinlaisen sekoituksen tatteja, herkkusieniä ja kanttarellejä. Varmasti pelkillä tuoreilla herkkusienilläkin tulisi hyvä kastike.

Ei kommentteja: