sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Syksyinen salaatti (kurpitsasalaatti)



Syksyn paras uusi ruokakokeiluni on ehdottomasti salaatti paahdetusta kurpitsasta. Siitä tuli ruokaisaa ja hyvää, ja tekeminenkin oli helppoa. Kurpitsa on ollut minulle ihan vieras ruoka-aine, mutta veikkaanpa, että alan nyt käyttää sitä enemmänkin. Se ongelma kurpitsassa tosin on, että se on sen verran valtava, etten oikein keksi kovin monia ruokia, johon kokonaisen kasviksen saisi tungettua.

Salaatti paahdetusta kurpitsasta

Myskikurpitsa (maustamiseen oliiviöljyä, timjamia, chilimaustetta ja paprikajauhetta)
Vihreitä papuja
Sinihomejuustoa
Pinaattia
Lisäksi, halutessasi: tuoreita herkkusieniä, punajuuria

kastike:
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä

Kuori ja pilko kurpitsa ja poista siitä siemenet. Pilko kurpitsa salaattiin sopiviksi paloiksi. Jos haluat salaattiin myös punajuuria, pese ne ja pilko suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kuin kurpitsat. Laita kurpitsapalat (ja punajuuret) uunipellille ja hiero niihin öljyä ja mausteita. Paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Mikäli haluat salaattiin herkkusieniä, lisää ne puolitettuna mukaan uuniin noin kymmenen minuutin paiston jälkeen. Jos teet myös punajuuria, rapsuta niistä paistamisen jälkeen kuori pois.

Kiehauta vihreät pavut nopeasti, niille riittää pari minuuttia. Murustele homejuusto. Kokoa salaatin ainekset kulhoon. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja: