sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ylistyslaulu marjoille

En oikeastaan tiedä mikä voisi olla parempaa kuin tuoreet marjat. En ala edes pohtia, mikä on suosikkimarjani, kaikki ne ovat niin hyviä. Olen aika onnekas, sillä eilisellä mökkireissulla ja tänään mummon pihalta löytyi jos jonkinlaisia herkkuja. Siispä täytyi tehdä pavlova. 


Erityisen ylelliseltä tuntui laittaa kakun päälle metsämansikoita, sillä niitä harvemmin löytää kovin paljon. Mutta eivät ne mikään välttämättömyys ole, ihan mikä vaan marja kelpaa.

Näin se (taas) syntyi:

Pavlova

4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä tai kaakaojauhetta

Päälle:
kermavaahtoa ja marjoja

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunamehu ja maissitärkkelys tai kaakaojauhe (molemmat kannattaa siivilöidä taikinaan). Vaahdon täytyy olla niin paksua, että kun vatkaimet nostaa siitä, se jää huipuiksi, jotka pysyvät pystyssä lähes kokonaan.
Levitä vaahto pellille ympyräksi ja tee reunoista hieman korkeammat kuin keskustasta. Paista kakkua 120-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia – pinnan pitää hieman halkeilla. Kypsän pohjan kuuluu kuitenkin olla sisältä pehmeää ja tahmeaa. Levitä kermavaahto ja marjat pohjan päälle ja tarjoile mahdollisimman pian.

Ei kommentteja: